TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in gizli kalmış cenneti: Gebekirse Gölü

İzmir'in doğal güzelliklerinin en gizemli olanı: Gebekirse Gölü! Doğanın kucağında saklı bu muazzam güzellik, huzurlu atmosferi ile ziyaretçilerini büyülüyor. İşte Gebekirse Gölü hakkında bilinmesi gerekenler…

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’in gizli kalmış cenneti: Gebekirse Gölü

İzmir'’in Selçuk ilçesinde birbirinden muazzam pek çok güzel yerler ve tatil noktaları bulunuyor. Türkiye’nin popüler tarihi mekanlarına ve tatil yerlerine sahip olan İzmir’de en çok ziyaret edilen noktalardan biri de Selçuk. Gökyüzüyle buluşan yemyeşil ormanlar, kuş seslerinin melodisi ve huzur dolu atmosferiyle Gebekirse Gölü, muhteşem anılar biriktirmek isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası.

İzmir'in gizli cenneti olarak bilinen bu muazzam doğa harikası, şehir gürültüsünden uzaklaşmak ve huzur dolu bir anlar yaşamak isteyenleri davet ediyor. Gebekirse Gölü, kuş cıvıltıları ve dingin bir atmosfer sunarak ziyaretçilerini büyülüyor. İzmir'in doğal zenginliklerini keşfetmenin etkileyici yolu, Gebekirse Gölü'nde başlıyor. Ulaşım açısından da kolay bir konuma sahip olan bu parkta doğanın tadını keyifle çıkarabilirsiniz.

Selçuk’ta Zeytinköy sınırları içerisinde yer alan Gebekirse Gölü, kuş ve balık türü bakımından oldukça zengindir. Kuş gözlem ve kamp alanının da yer aldığı bu muazzam yerin yakınlarında konaklamak için de yerler bulunuyor. Gebekirse Gölü, 5 m derinliğinde olan suyu az tuzludur. Ayrıca, göl etrafında yürüyüş, piknik ve kamp yapabilirsiniz.

Kamp alanlarının da bulunduğu Gebekirse gölü milli parkına İzmir merkezden ve Selçuk ilçesinin birçok yerinden rahatlıkla ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Piknik veya kamp yapmak isteyenler için ise çevrede ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunmuyor. Bu sebeple buraya gelirken gerekli ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor.

GEBEKİRSE GÖLÜ’NE NASIL GİDİLİR?

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan bu milli park oldukça güzel bir yerdedir ve ulaşımı da oldukça kolaydır. Sessiz sakin vakit geçirebileceğiniz Selçuk’tan 14 km uzaklıkta olan Gebekirse Gölü, ulaşım için ise otobüs veya minibüsleri kullanabilirsiniz.

Eğer kendi aracınız ile ulaşım sağlıyor iseniz olduğunuz konumdan navigasyon yardımı ile ulaşmanız mümkün.

GEBEKİRSE GÖLÜ’NÜN YAKININDA GEZİLECEK YERLER

Selçuk

İzmir’de önemli bir tarih ve turizm merkezi olan Selçuk ilçesi, 1950’li yıllarda ilçe statüsüne kavuşmuştur. İzmir şehir merkezinden ortalama 1 saatlik araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz ilçeye İzmir Karayolu ile ulaşım oldukça rahattır.

Şirince

İzmir' merkezine 83, Selçuk ilçe merkezine 8 km uzaklıkta olan Şirince, Türkiye'nin turistik köylerinden biridir. Şehir hayatından uzak bir şekilde kaçamak yapmak istiyorsanız eğer burada konaklama alanları da mevcut.

Biz kafa dinlemek için sakin ama bir yandan da hareketli yerleri tercih edenlerseniz, burası tam yeri.

Kuşadası

Ege’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden bir tanesi olan Kuşadası, Türkiye’de olduğu gibi, dünyanın da en önemli turistik bölgesi arasında. Dünyanın en önemli tatil bölgesi olan Kuşadası, İzmir’e yakın olduğu için birçok kişi tarafından İzmir’in ilçesi olarak bilinse de Kuşadası Ege Bölgesi'ne bağlı olan Aydın’ın en güzel ilçeler arasında en popülerleridir. Kuşadası Aydın ilinin Ege Denizi’ne bağlı olan kısmında bulunmaktadır. Daha kapsamlı bir bilgi vermek gerekirse eğer, Aydın’ın Söke ve Germencik ile İzmir’in Selçuk ilçesine komşu olduğu söylenebilir.

Efes Antik Kenti

Doğu ile Batı arasında başlıca kapı durumunda olan Efes önemli bir liman kenti idi. Bu konumu Efes'in çağının en önemli politik ve ticaret merkezi olarak gelişmesini ve Roma Devrinde Asia eyaletinin başkenti olmasını sağlamıştır. Efes, antik çağdaki önemini yalnızca buna borçlu değildir. Anadolu'nun eski anatanrıça (Kybele) geleneğine dayalı Artemis kültünün en büyük tapınağı da Efes'te yer alır. Efes'teki Artemis Tapınağı dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan İzmir Efes Antik Kenti, Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor.

Nesin Matematik Köyü

Matematik alanında faaliyet gösteren bir eğitim ve araştırma kurumu olan Nesin Matematik Köyü, Selçuk'taki Şirince köyüne 1 km uzaklıkta bulunuyor.

Meryem Ana Evi

Meryem Ana Evi, Selçuk’un Efes çevresinde yer alan Bülbüldağı'nda bulunur. Bir Katolik mabet yeridir ve Selçuk'a 7 km uzaklıktadır.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Şanlıurfa’da gezilecek yerler... Şanlıurfa'yı keşfetmeye hazır mısınız?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.