TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'deki Yedi Uyuyanlar Mağarası nerede? Nasıl Gidilir?

"Yedi Uyuyanlar Mağarası, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti yakınlarında, Panayır Dağı eteklerinde bulunmakta. Bu mağara, inanç turizmi için bölgeye gelen ziyaretçileri ağırlamakta. Peki, İzmir'deki Yedi Uyuyanlar Mağarası nerede? Nasıl Gidilir?

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 11:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir'deki Yedi Uyuyanlar Mağarası nerede? Nasıl Gidilir?

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Yedi Uyurlar Mağarası, yüzyıllardır Anadolu'da yaşayan ve din kitaplarına geçmiş bir öyküye sahiptir. Müslümanlar tarafından Kuran'da Kehf Suresi'nde anılan Ahsab-ı Kehf Mağarası günümüzde genellikle Tarsus veya Afşin'deki mağaralar olarak kabul edilirken, Hristiyan dünyası bu alanı Efes'te benimsemiştir. Yedi Uyurlar'a mümkün olduğunca yakın bir yerde gömülmek isteme arzusu yüzyıllar boyunca devam etmiştir. Azize Maria Magdalene de bu bölgede gömülü olduğuna inanılmaktadır. Peki, İzmir'deki Yedi Uyuyanlar Mağarası nerede? Nasıl Gidilir? 

Yedi Uyurlar Efsanesi nedir?

MÖ 250 civarında, İmparator Decius döneminde yaşadıkları belirtilen yedi Hristiyan genç hakkında rivayetler bulunmaktadır. Bunların isimleri çeşitli kaynaklarda farklı verilmiştir: Malta, Malchus, Martinianus, Dionysius, Yohannes, Serapion ve Konstantinus. İslam kaynaklarında ise isimleri Debernuş, Mesliha, Kafeştateyyuş, Sazınuş, Mekselina, Mermuş, Yemliha ve köpekleri Kıtmir olarak geçer. Bu gençler, imparatorun tanrılaştırıldığı tapınağa kurban sunmayı reddederek ölüm tehdidi aldıklarında bir mağaraya sığınarak uykuya daldıkları söylenir. Gençler, uyandıklarında kente yiyecek almak için gittikleri fırında Yemliha'nın eski parayı verdiğinde, artık imparatorun II. Theodosius olduğunu ve 200 yıl boyunca uyuduklarını anlamışlardır. Yemliha ve arkadaşları bu gerçeği öğrendikten sonra tekrar uyumaya karar vermişler ve bir daha uyanmamışlardır.

Bu bölgede yapılan geçmiş yıllardaki kazılarda bir kilise ve çok sayıda mezar bulunmuştur. Mezarlarda ve kilisenin duvarlarında, kutsal sayılan Yedi Uyuyanlar'a hitap eden yazıtlar bulunmasıyla bu yerin efsanevi bir kilise olduğu kabul edilmiştir.

İzmir'deki Yedi Uyuyanlar Mağarası nerede? Nasıl Gidilir? 

İzmir Selçuk'ta bulunan Efes Antik şehrinin yakınlarındaki, Panayır Dağı eteklerinde bulunan Yedi Uyuyanlar Mağarası'na Vedius Gymnasium’unun yanından doğuya doğru dönen asfalt yoldan giderek ulaşılabilir.

Selçuk Gezebileceğiniz Başka Yerler:

Selçuk, Şirince, Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, İsa Bey Camii gibi birçok tarihi ve kültürel değeri bünyesinde barındıran, bir ilçe. Geçmişteki görkemli günlerin izleri hala hissedilse de Selçuk, leyleklerin yuva yaptığı sütunlu caddeleriyle görmeye değer bir güzelliğe sahip.

İzmir'in ilçesi Selçuk, kış aylarında 40 bin olan nüfusunu yaz sezonunda 200 binlere kadar artırır. Yılın her döneminde turist gruplarını ağırlayan bu ilçede, 10 binden fazla yatak kapasitesi bulunmakta. Her bütçeye uygun konaklama seçenekleriyle ziyaretçilerine konforlu bir kalış imkanı sunmakta.

Ayasuluk Kalesi
St. Jean Bazilikası
İsa Bey Cami
Alparslan Cami
Bizans Su Kemerleri
Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi
Efes Arkeoloji Müzesi
Artemis Tapınağı
Efes Antik Kenti
Efes Meryem Ana Evi
Belevi Anıt Mezarı
Şirince Köyü
Nesin Matematik Köyü
Tiyatro Medresesi
Pamucak Plajı
Pygela Plajı

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.