TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de yılbaşında nerelere gidilir?

Yeni yıla İzmir’de girmek isteyen, ancak merkezi noktaları tercih etmeyenlerden misiniz? O halde bu haberimiz tam da size göre! İşte İzmir’de yılbaşına girebileceğiniz alternatif lokasyonlar…

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2023 02:00
Kaynak: Cansu İrem Akçay
İzmir’de yılbaşında nerelere gidilir?

Yeni yıl coşkusu şimdiden dört bir yana yayılmışken, yılbaşı akşamı neler yapılabileceğine dair araştırmalar da hız kazandı. Şehir merkezinde yer alan restoran, gece kulübü, otel ve meyhane gibi alanlarda ya da ev içinde yılbaşı kutlamak istemeyen kişiler, alternatiflerin neler olabileceği konusunda incelemelere başladı. İzmirliler içerisinde farklı şehirlerde yer alan seçenekler yerine hem İzmir’de kalıp hem de merkez bölgelerdeki eğlence yerlerine gitmek istemeyen pek çok kişi bulunuyor. Bu doğrultuda şehir içi farklı alternatifleri, haberimizin devamında derledik.

İzmir’de yılbaşında gidilebilecek yerler

İzmir, eğlence hayatının yoğun olarak yaşandığı kentlerden biri olarak kendini gösteriyor. Günlük hayat içerisinde de bölge halkına bu anlamda çok çeşitli seçenekler sunan şehir, özel günlerde daha da cazip hale geliyor. Yılbaşında İzmir’de gidilebilecek alternatif yerler nereler? Birlikte göz atalım.

Şirince Köyü

Doğanın içerisine kendine özgü yapısını korumayı başaran İzmir’in en ünlü köylerinden Şirince, yılbaşında şehrin hengamesinden uzakta olmak isteyenler için adeta biçilmiş bir kaftan. Şirince evlerinin otel olarak hizmet vermesi sayesinde konaklama imkanı bulunan köyde, otel ve restoranlar yılbaşına özel çeşitli eğlenceler düzenliyor. Eğlenirken aynı zamanda dinlenebileceğiniz Şirince Köyü, İzmir’de yılbaşını geçirmek için son derece güzel bir seçenek olarak kendini gösteriyor.

Spil Dağı

Aslında Manisa’ya bağlı olan Spil Dağı, İzmir’e olan yakınlığı nedeniyle yılın hemen her dönemi İzmirliler tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle kış dönemi bölgede kar yağışının görülmesi nedeniyle sıklıkla gidilen Spil Dağı, yılbaşında da pek çok kişinin tercih ettiği bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Yeni yıla kar eşliğinde girmek isteyen İzmirliler Spil Dağı’na yönelirken, bölgede konaklama imkanının bulunması da yoğunluğun artmasına neden oluyor.

Foça

İzmir’in gözde ilçelerinden biri olan Foça, her ne kadar en yoğun dönemini yaz sezonunda yaşasa da yılbaşını geçirmek için de oldukça iyi bir seçenek olarak görülüyor. İlçede yer alan pek çok otel ve restoranın yılbaşına özel programlar hazırlaması ve konaklayacak çok sayıda alanın olması, bölgeye yönelik talebi artıyor. Foça sokaklarında düzenlenen kutlama etkinlikleri de ilçenin tercih edilirliğini artırıyor. Ek olarak her ne kadar hava soğuk olsa da Ege’nin muhteşem denizine karşı yeni bir yıla başlamanın yaşattığı his bambaşka oluyor.

Sığacık

İzmirliler bilir ki herkesin sadece yazlık olarak bildiği yerler, aslında dört mevsim kullanılabilir. Seferihisar’ın en gözde mahallesi olarak bilinen Sığacık, yaz aylarında sadece ülkemizden değil, dünyanın dört bir tarafından insanın uğrak noktalarından biridir. Kış sezonunda bölge halkının yaşamlarını sürdüğü bu mahalle, yılbaşında doluluk oranını ciddi bir şekilde yükseltmeyi başarıyor. Tabii bunda bölgede yer alan restoran ve otellerin yaptıkları hazırlıkların etkisi büyük.

Çiçekliköy

İzmir’in Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Çiçekliköy, kent sakinlerinin yaz kış sıklıkla gittiği alanlardan bir tanesi. İçerisinde çok sayıda restoranın yer aldığı Çiçekliköy, yılbaşı döneminde de oldukça hareketli oluyor. Çoğu restoranın kendine ait bir açık alanı bulunuyor. Yılbaşına şehre yakın, ama merkezinde olmayan bir alanda girmek isteyenler, Çiçekliköy seçeneğini mutlaka değerlendirmeli.

Kaynaklar

İzmir’in Buca isimli ilçesinin sınırları içerisinde kalan Kaynaklar, pek çok özel günün kutlandığı gözde noktalardan biri. Yılbaşında da çok sayıda mekanda birçok programın yapıldığı Kaynaklar, merkez bölgelerden gelen pek çok kişinin tercihi olmayı başarıyor.

Kaynak: Cansu İrem Akçay

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.