TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de muhteşem bir hafta sonu kaçış destinasyonu

Şirince, hafta sonu kafa dinlemek ve doğayla iç içe olmak isteyenler için mükemmel bir kaçış destinasyonu. Şirin, eski köy evleri ve konaklarından dönüştürülmüş pansiyonlarda konaklayabileceğiniz Şirince, hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adreslerinden biri. İşte, Şirince'ye ilk kez gelecekler için: Şirince’ye nasıl gidilir? Şirince’de neler yapılır? Şirince’de gezilecek yerler ‘i sizin için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 10:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir’de muhteşem bir hafta sonu kaçış destinasyonu

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir Rum köyü olan Şirince, önceleri "Çirkince" olarak anılan adına rağmen, tüm güzellikleriyle, tarihiyle misafirlerini karşılıyor. Bu şirin köy, yan yana sıralanmış tarihi küçük evleri ve dar, taşlı, yokuşlu sokakları doğal görüntüsüyle küçük ama renkli bir yerleşim yeri. Peki bu güzel mi güzel Şirince'ye ilk kez gelecekler için: Şirince’ye nasıl gidilir? Şirince’de neler yapılır? Şirince’de gezilecek yerler ‘i sizin için bir araya getirdik.

ŞİRİNCE’YE NASIL GİDİLİR?

İzmir'in Selçuk ilçesinden kalkan dolmuşlarla doğrudan Şirince'ye gidebilirsiniz. Selçuk merkezi ile Şirince arası yaklaşık 8 kilometre. İzmir merkezinden gitmek için ise İZBAN trenini kullanarak Tepeköy durağına gelip oradan Selçuk istikametine aktarma yapılabilir. Ardından da minibüsle yolculuğunuza devam edebilirsiniz. Kendi araçlarıyla seyahat etmek isteyenler için yol İzmir merkezinden yaklaşık olarak bir saat sürmekte.

ŞİRİNCE’DE NELER YAPILIR?

Kahvaltı için gidebilirsiniz.
Köy pazarını gezebilirsiniz
Tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz
Tepede yer alan kafelerde kahvenizi yudumlayıp köyü seyredebilirsiniz.
Hediyelik eşya dükkanlarını gezip, sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.

ŞİRİNCE’DE GEZİLECEK YERLER

Şirince Çarşısı


İzmir'in Şirince köyüne girdiğinizde, bir dağ köyünden beklenmeyecek bir canlılık sizi karşılıyor. Özellikle resmi tatil günlerinde veya yaz sezonunun en yoğun olduğu zamanlarda, bu canlılık ve kalabalık daha da artar. Sağ ve sol taraflarda sıralanan restoranlar, şarap evleri, kumda kahveciler ve geleneksel evlerin restore edilmiş haliyle sıralanan butik oteller, köyün adı gibi şirin bir görünüme sahiptir.

Ayrıca, tarhanadan yaban otuna, sakız reçeline kadar birçok ürünün sergilendiği tezgahlarla da karşılaşırsınız. Yokuşlu çarşıda yürürken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır; öncelikle, zemin taşları çok kaygandır, ikincisi ise geçerken sizi içeri çekip şarap denemeye ikna etmeye çalışan esnafın ısrarıdır.

Nesin Matematik Köyü


Eğitim hayatının her aşamasına destekleyici programlar sunan ve özellikle lise öğrencilerine unutulmaz kamp deneyimleri yaşatan Nesin Matematik Köyü, gençlerin vizyonlarını değiştiren bir gerçek haline gelmiştir. Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin ve Sevan Nişanyan’ın girişimleriyle 2007 yılında başlayan bu macera, içinde biraz zaman geçiren herkesi "bu köy bizim köyümüzdür" hissiyle sarıp sarmalayarak, dönüşü olmayan bir yere doğru ilerlemiştir.

Eğer bir ebeveynseniz veya sadece gelişime önem veren bir bireyseniz, Şirince’ye gelmişken sadece 1 km mesafedeki Nesin Matematik Köyü'nü ziyaret etmenizi öneririz. Eğer eğitimciyseniz ve desteğinize ihtiyaç duyulan bir alanda katkı sağlamak isterseniz, yine bu değerli köye bir ziyarette bulunmanızı tavsiye ederiz.

Aziz John Baptist Kilisesi


Şirince'ye tepeden muhteşem bir bakış açısı sunan diğer bir nokta ise St. John Baptist Kilisesi'dir. Etkileyici manzarası, tarihi atmosferi ve mimarisiyle bu küçük kilise, Şirince'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Kilisenin bahçesinde yer alan kafede kahvenizi yudumlarken dinlenirken, hemen yanınızda bulunan dilek havuzuna bir miktar para atarak dileklerinizi dileyebilirsiniz. Bu deneyim, Şirince'nin büyüleyici atmosferini daha da derinlemesine yaşamanıza olanak tanır.

ŞİRİNCE ETRAFINDA GÖREBİLECEĞİZ DİĞER YERLER

Şirince civarında görülmeye değer yerler arasında şunlar bulunmaktadır:

Efes Antik Kenti: Şirince'ye birkaç kilometre mesafede bulunan bu antik kent, dünya tarihinin en önemli şehirlerinden biridir ve ziyaret edilmeye değerdir.

Meryem Ana Evi: Hristiyanlık inancında büyük öneme sahip olan bu tarihi mekan, Meryem Ana'nın son yıllarını geçirdiği yer olarak kabul edilir ve bölgedeki en popüler noktalardan biridir.

Artemis Tapınağı: Eskiden dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen bu tapınak, günümüzde sadece birkaç sütunla ayakta kalmış olsa da, geçmişin izlerini hala taşımaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.