TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayran kalacağınız Urla Köyleri

Urla’da gezilecek köyler nereler? Hangi köyde neler var, İşte pek çok kişinin merak ettiği Urla köyleri…

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayran kalacağınız Urla Köyleri

Ege Bölgesi havası, suyu, yöresel lezzetleri, tarihi yapıları, kültürel ögeleri ve sahip olduğu daha pek çok özelliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ege’nin İncisi İzmir’in sevilen ilçelerinden biri olan Urla da yılın her mevsimi adından söz ettiriyor. Bölgeye özgü imkanları dışında köyleri ile de ilgi odağı olan Urla, birçok yerli ve yabancı turisti köylerinde ağırlıyor. Gezmelere doyamayacağınız ve pek çok açıdan hayran kalacağınız Urla köylerini, haberimizin devamında sizin için derledik.

Urla’nın 3 muhteşem köyü

İnsanı, evleri, doğası ve yöreye özgü özellikleri ile ön plana çıkan Urla köyleri, sahip olduğu unsurlar ile görenleri kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Urla’nın 3 muhteşem köyüne birlikte göz atalım.

ozbekkoyu_ilkses

Özbek Köyü

Urla’nın en sevilen köylerinden biri olan Özbek Köyü, tarihi oldukça eski dönemlere uzanan bir köy olarak karşımıza çıkıyor. Kurucusu Oğuz boylarından biri olan Çaka Bey, bölgeye ilk geldiklerinde Yuva Köy isimli bir yere yerleşim kuruyorlar. Ancak daha sonra burada veba salgını başlıyor. Bu nedenle de yerleşimi Özbek Köyü’ne taşıyorlar. Köy ismini ise bu beyliğin komutanı Uzbek’ten alıyor. İlerleyen dönemlerden Türk ve Rumların bir arada yaşadığı Özbek, günümüzde yaz kış yerleşimin bulunduğu köylerden biri. Ancak bölge en hareketli zamanını yaz aylarında yaşıyor. Masmavi denizi ve Ege’nin enfes havasını misafirlerine sunan Özbek Köyü’nde, Ege mutfağının muhteşem lezzetlerini de deneyimlemek mümkün.

bademlerkoyu_ilkses

Bademler Köyü

Ülkemizin ilk ve tek köy tiyatrosunu bünyesinde barındırması ile Türkiye çapında tanınan Bademler Köyü, Urla’nın en fazla ziyaretçi çeken destinasyonlarından biri. Klasik bir köyden çok daha fazlası olan Bademler’de en fazla merak edilen noktalar arasında oyunca müzesi, halk kütüphanesi, üretici pazarı ve çok sayıda dernek yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin En Temiz Köyü seçilen Bademler Köyü, ünlü Susuz Yaz filminin de çekildiği köy olarak kendini gösteriyor.

Barbaros Köyü

Eski ismi Sırada olan Barbaros Köyü, her yaz sonu gerçekleştirdiği Oyuk Festivali ile adından söz ettiriyor. Bu festival kapsamında köylüler tarafından hazırlanan korkuluklar, sokaklara yerleştiriliyor ve geçit törenleri yapılıyor. Festival sonrasında da kaldırılmayan bu korkuluklar, pek çok farklı renk ve şekilde hazırlanıyor. Ege mutfağını merak eden kişilerin son derece lezzetli yöresel yemekler bulabileceği lokantaları ve yöreye özgü elişi çalışmalarının satıldığı dükkanları, genel olarak köy kadınları işletiyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.