TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Kore başkenti Seul’de nereye gidilir? Seul’de gezilecek yerler

Güney Kore’nin en gözde şehirleri arasında yer alan Seul’de nereye gidilir? Seul’de gezilecek yerler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güney Kore başkenti Seul’de nereye gidilir? Seul’de gezilecek yerler

Güney Kore’nin başkenti ve en popüler yerlerinden biri olan Seul, aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehri olarak da karşımıza çıkar. 10 milyonu aşkın nüfusu ile dünyanın da en kalabalık 13. şehri olan Seul, Güney Kore kültürünü merak eden kişilerin gitmek istedikleri başlıca kent olarak kendini gösterir. Seul’de gezilecek yerler nereler, Seul’de nereye gidilir? Konu hakkındaki bilgileri haberimizin devamında sizin için listeledik.

Seul’de gezilecek başlıca yerler

Seul’De gezi rotası oluşturmak isteyen kişilerin karşısına oldukça uzun bir liste çıkacaktır. Ziyaretçilerine pek çok gezi seçeneği sunan Seul’de gezilecek başlıca yerler nereler, birlikte inceleyelim.

gyeongbokgungsarayi_ilkses

Gyeongbokgung Sarayı

Joseon Hanedanlığı tarafından ve Kral Teaje liderliğinde 1395 yılında inşa ettirilen Gyeongbokgung Sarayı, merkez saray olarak kullanıldı. Bu sarayda kralın ailesi yaşam sürdü ve devletin tüm idari işleri yürütüldü. İnşa edildiği tarihten sonra birkaç kere büyütülen Gyeongbokgung Sarayı, 1552 yılında çıkan bir yangın sonucu ciddi ölçüde hasar aldı. Her ne kadar yapılan yenileme çalışmaları ile eski görüntüsüne kavuşsa da Japonya ile yapılan savaş sonucu önemli bir bölümü yıkıldı. Bu dönemde terk edilen Gyeongbokgung Sarayı, süreç içerisinde onarıldı. Onarım işlemleri güncel olarak da devam etmekle birlikte pek çok yabancı turistin mutlaka uğradığı bir saray olarak popülerliğini korumaktadır.

nseulkulesi_ilkses

N Seul Kulesi

Televizyon ve gözlem kulesi olarak hizmet veren N Seul Kulesi, bölge halkı açısından medyatik açıdan son derce önemlidir. Aynı zamanda son derece turistik bir yapı olarak da kendini gösterir. Yapımı 1969 yılında başlayan ve tamamen bitmesi 1975 yılını bulan N Seul Kulesi, 1980 yılında ziyarete açıldı. İçerisinde ziyaretçileri için hediyelik eşya dükkanı, gözlemevi güvertesi, açık salon ve müze bulunur.

koreulusalmuzesi_ilkses

Kore Ulusal Müzesi

Kurulduğu 1945 yılından bu yana içerisinde yer alan çok sayıda önemli koleksiyon ile Kore tarihine ve sanatına ışık tutan Kore Ulusal Müzesi, bölgenin en önemli müzelerinden biridir. Çok sayıda sergi ve etkinliğin yapıldığı müze, günümüzde kullanılan binasına 2005 yılında taşındı.

dongdaemundesignplaza_ilkses

Dongdaemun Design Plaza (DDP)

Zaha Hadid Architects tarafından tasarlanan göz alıcı binasıyla başkent Seul’de boy gösteren Dongdaemun Design Plaza, neofuturistik bir yapıya sahiptir. İçerisinde; tasarım müzesi, sergi, tasarım laboratuvarı, dinlenme salonları, medya merkezi, seminer odası, akademi salonu, tasarım pazarı, tasarımcı salonu, Dongdaemun Tarih ve Kültür Parkı ile kafeler yer alır. Kentsel gelişim sembolü olarak dizayn edilen Dongdaemun Design Plaza, ülkenin ilk üç boyutlu yapı bilgi sistemi olarak tasarlanan kamusal projesidir. Yapımı ise 2014 yılında tamamlanmıştır.

namdaemunmarket_ilkses

Namdaemun Market

Hem bölge halkının hem de yabancı turistlerin alışveriş için tercih ettiği noktaların başında Namdaemun Market geliyor. Bir nevi pazar yeri olan bu bölgede hemen hemen her çeşit eşyayı bulmak mümkün. 1400’lü yıllara uzadığı bilinen tarihi ile Seul’ün önemli noktalarından biri olan Namdaemun Market’te her yaştan insana hitap eden binlerce ürün yer alıyor.

bukhansanulusalparki_ilkses

Bukhansan Ulusal Parkı

Kore’nin milli parklarından biri olan ve doğanın eşsiz güzelliklerini ziyaretçileri ile paylaşan Bukhansan Ulusal Parkı’nın iki yanı şehir ile çevrelenmiştir. Parkın ortasından Uiryeong Geçidi geçer. İçerisinde tarihi bir kalenin de yer aldığı bu ulusal parkta, bin 300’den fazla bitki türü yer alır. Geçmiş dönemlerde kraliyet ailesinin dinlenme amacıyla sık sık ziyaret ettiği Bukhansan Ulusal Parkı, doğanın içerisinde keyifli bir gün geçirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olmayı başarıyor.

changgyeonggung_ilkses

Changgyeonggung

Bir saray kompleksi olan Changgyeonggung, 1418 ve 1450 yılları arasında Kral Sejong tarafından yaptırıldı. Uzun yıllardır Seul’de olan bu Changgyeonggung, tarih boyunca pek çok hasar almasına rağmen günümüzde hala ayakta duruyor. İlk inşa edildiğinde ismi Suganggung Sarayı olan ve daha sonra Changgyeonggung ismini alan bu kompleks, Japonların sömürgesi altına girildiğinde hayvanat bahçesi ve botanik bahçe olarak hizmet verdi. Bu dönemde iyice yıprandı, ancak 1983 yılında restorasyon çalışmaları başladı ve böylece günümüzdeki halini aldı.

lotteworld_ilkses

Lotte World

Her taştan insana hitap eden ve yıl içerisinde milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Lotte World, son derece büyük bir eğlence kompleksidir. İçerisinde dünyanın en büyüğü olma özelliği gösteren Magic Island yer alır. İnşasına 1984 yılında başlanan ve 1989 yılında tamamlanan Lotte World, 40’ı aşkın eğlence noktası ve bir adet müzesi ile ziyaretçilerine büyülü bir dünyanın kapısını açar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.