TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fındığın başkenti Giresun’da gezilecek yerler

Doğası ile büyüleyen, tarihi ile hayran bırakan Giresun’da nerelere gidilir? İşte yolu Giresun’a düşen kişilerin görmeden dönmemesi gereken 7 yer…

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fındığın başkenti Giresun’da gezilecek yerler

Karadeniz’in sevilen kentlerinden Giresun, dört mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediliyor. Bölgenin kültürünü, yaşam tarzını ve tarihini merak eden pek çok yerli ve yabancı turist, yaz ayları başta olmak üzere Giresun’a geliyor. Giresun’da gezilecek başlıca noktalar nereler? Birlikte inceleyelim.

Giresun’da gezilecek yerler

Doğası, mutfağı, tarihi, kültürü derken saymakla bitmeyecek özellikleri ile karşımıza çıkan Giresun, görülmeye değer çok sayıda alana sahip. Giresun’a gidecek olan kişilerin mutlaka görmesi gereken yerlerden bazılarına birlikte göz atalım.

giresun kalesi

Giresun Kalesi

MÖ 2. yüzyılda inşa edildiği bilinen Giresun Kalesi, ziyaretçilerine Giresun’u kuşbakışı izleme imkanı sunuyor. Giresun Kalesi’nin belirli bir kısmı yıkılmış durumda iken merkez kule ve ona bağlı bulunan güney sur duvarlar günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Antik kaynaklar incelendiğinde Giresun Kalesi’nden “Bronz Duvarlı Kale” şeklinde bahsedildiği görülmektedir. Yapılan araştırmalara göre kalenin Pontus Kralı I. Farnekes döneminde yapıldığı düşünülmektedir.

sis dağı yaylası

Sis Dağı Yaylası

Tertemiz havası ve eşsiz doğa manzarası ile Karadeniz’de olduğunuzu iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacak Sis Dağı Yaylası, Giresun’un Görele ilçesinin sahili 40 km uzaklıkta yer alıyor. Yaylanın yüksekliği dolayısıyla yaz ortasına kadar karın yerde kaldığı Sis Dağı’nda, bulutları kendinizden aşağı mesafede izleme imkanınız oluyor. 211 yılında Turizm Merkezi ilan edilen alan, her yıl binlerce doğaseveri ağırlıyor.

göksu travertenleri

Göksu Travertenleri

Giresun’un Pamukkale’si olarak anılan ve kente turizm anlamında önemli bir katkı sağlayan Göksu Travertenleri, Giresun’un Dereli isimli ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Söz konusu travertenleri en etkili şekilde değerlendirebilmek adına, kaynak değerlerinin korunmasına özen gösterilerek üzerine teras şeklinde büyüklü küçüklü göletler yapıldı. Ziyaretçiler için yürüyüş yolları da yapılarak, alanın en iyi şekilde kullanılması sağlandı.

Can Akengin Sanat Galerisi

Can Akengin Sanat Galerisi

Yapımı ile alakalı olarak net yazılı bir bilgi olmayan Can Akengin Sanat Galerisi hakkında söylenenlere göre, Rum bir esnaf tarafından inşa edildiği biliniyor. 1930’lardan 1980’lere kadar Yeşil Giresun Gazetesi tarafından kullanılan bina, 90’lı yılların sonunda restore edilmiş ve günümüzdeki halini alarak Can Akengin Sanat Galerisi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

fiyale yolu

Fiyale Yolu

Giresun’un kent merkezinde yer alan ve tarihi bir yol olan Fiyale Yolu; Giresun merkez, Kale Mahallesi ve Eşref Dizdar Caddesi üzerinden sahilde yer alan Atatürk Bulvarı’na iner. Geçmişte Giresun Kalesi’nden sahile inen bir yol olan Fiyale Yolu’nda, doğal kayalara oyulmuş merdivenli bir yol olarak kendini gösteriyordu. Daha sonra başlayan sahil yolu çalışmaları esnasında tahribata uğradı ve sahille olan bağlantısı kesildi. 2012 yılında onarıldı ve yaya kullanımına açıldı.

Tiralizade Hasan Bey Konağı

Tiralizade Hasan Bey Konağı

Giresun’un Piraziz isimli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Tiralizade Hasan Bey Konağı, 1906 ve 1908 yılları arasında yapılmıştır. Bir geç Osmanlı Dönemi yapısı olan ve yapıldığı dönemin Türk sivil mimari özelliklerini taşıdığı görülen Tiralizade Hasan Bey Konağı, cephe düzeni ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi

Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi

Mustafa Kemal Atatürk 12 Eylül 1924 tarihinde Şebinkarahisar’a gelmiş ve bugün müze haline getirilen binada konaklamıştır. Ahşaptan yapılan ve iki kattan meydana gelen bina, Şebinkarahisar’ın tam merkezinde konumlanmaktadır. Bina 11 Ekim 1982 tarihinde müze haline getirilmiştir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Köklü tarihi ile dikkatleri üzerine çeken Gaziantep’te gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.