TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye Kelebekler Vadisi nerede? Fethiye Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar?

Kelebekler Vadisi Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan endemik türleriyle dünya mirası listesine girmiş bir bölgedir. Sit alanı olan bu bölge sarp kayalık ve duvarlarla çevrilidir. 80’den fazla kelebek türü bulunan bölgenin adı başka bir kelebek türü olan kaplan kelebeğinden alır. Fethiye Kelebekler Vadisi nerede? Fethiye Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 10:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fethiye Kelebekler Vadisi nerede? Fethiye Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar?

Kelebekler Vadisi özgün bir coğrafi yapıya sahiptir. Özellikle botanikçilerin ve entomologların inceleme ve laboratuvar çalışmalarına konu olur. Ulusal ve uluslararası çevre örgütlerinin ve ekolojik oluşumların dikkatini çeken bu bölgeye ulaşım Ölüdeniz'den kalkan teknelerle yapılır. Faralya (Uzunyurt) mahallesinden bir patika Vadi'ye gelir; fakat ipli tırmanış rotaları ve değişken yer yüzü şeklinden dolayı, bir rehber eşliğinde yapılması daha uygundur. Fethiye Kelebekler Vadisi doğal yaşama müsaittir. Bu alandaki doğal yaşamı korumak adına çeşitli projelerin hayata geçirilmesi amacıyla bir tesis inşa edildi. Gelen ziyaretçilere çadır ve ağaç evlerde konaklama hizmeti veren işletme günlük 750 konuk kapasitesine ulaşıyor. Bunun dışında vadide temiz enerji çalışmaları da sürdürülmektedir. Fethiye Kelebekler Vadisi nerede? Fethiye Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar? İşte detaylar…


FETHİYE KELEBEKLER VADİSİ NEREDE?


Fethiye Kelebekler Vadisi, Türkiye'de, Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinde bulunmaktadır. Ölüdeniz'e oldukça yakın bir konumda yer alan Kelebekler Vadisi, doğal güzellikleri ve çeşitli kelebek türleriyle ünlüdür. Eşsiz kumsalları ve sakin atmosferiyle bilinen bu vadide, ziyaretçiler doğa yürüyüşleri yapabilir ve muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirler. Fethiye'nin turistik bölgelerinden biridir ve genellikle doğa severler ve tatilciler tarafından tercih edilmektedir.


FETHİYE KELEBEKLER VADİSİ GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?


Bu büyüleyici yere gitmenin bedeli de var tabiki.. Gştmek isteyenlerin aklına Fethiye Kelebekler Vadisi giriş ücreti ne kadar sorusu geliyor. Kelebekler vadisi minibüs ve otobüs aracılığıyla gidilebilir. Tek yön bilet ücreti 10 TL'dir. Kalebekler Vadisi’ne farklı şekillerde ulaşım sağlanabilir.
Kara Yolu:  Şahsi araçla, Ölüdeniz sahilden kalkan Faralya minibüsleri veya 2 saatlik bir yürüyüş ile: ölüdeniz içerisinden yol alan, Faralya yolunu takip ederek kelebekler vadisinin üst kısmına ulaşabilir buradan manzarayı seyredebilirsiniz.
Fethiye Yamaç Paraşütü: Fethiye Ölüdeniz’in vazgeçilmezi yamaç paraşütü uçuşunu yaparak da Kelebekler Vadisi’ne iniş gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Speed Bot: Günün her saatinde bulunması mümkün Speed Bot ile Ölüdeniz’den  ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer servis teknesine geç kaldıysanız bu yöntem biraz pahalıya patlayabilir. Yoğunluğa göre 50 TL ile 150 TL arasında değişebilen ücretleri var. Yaklaşık 3 saat bir speed bot kiralayıp koyları gezmenin fiyatı ortalama 250 TL dir. Tekne turları tam gün için 30 TL – 50 TL arasındadır.


KELEBEKLER VADİSİNDE KELEBEK VAR MI?


Kelebekler Vadisinde kelebek var. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında çeşitli kelebek türleriyle ünlüdür. Bu vadi, doğal yaşam alanı ve özellikle çiçeklerle zenginleşen kırlarıyla, kelebeklerin çeşitli türlerini çekmektedir. Kelebekler Vadisi'nde görebileceğiniz kelebek türleri arasında Monarş kelebeği, Hint kırmızısı ve daha birçok tür bulunabilir. Bu nedenle, doğa severler ve kelebek gözlemcileri için özel bir ilgi noktasıdır.
Kaplan Kelebeği (Monarş Kelebeği): Kaplan Kelebeği, Latince adıyla "Danaus chrysippus," Afrika, Asya ve Avustralya kıtalarında yaygın olarak bulunan orta büyüklükte bir kelebek türüdür. Türün diğer adı "African Monarch" veya "Plain Tiger"dır.
Bu kelebek türü genellikle turuncu ve siyah renklere sahip kanatlarıyla dikkat çeker. Aynı zamanda bu renkler, türün toksik olduğunu belirten bir uyarı sinyali olarak diğer canlılara yöneliktir. Larvaları genellikle beslendikleri bitkilerden zehirli maddeleri alarak kendilerini korurlar. Kaplan Kelebeği, yaşam döngüsü ve görünümü ile kelebek gözlemcileri ve doğa severler için ilgi çekici bir türdür.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.