TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Euro kullanmadan gezmek ister misiniz? Euro’suz seyahat edilebileceğiniz 10 ülke

Euro’nun her geçen gün değerinin artması, yurtdışına seyahat etmek isteyen kişileri doğrudan etkiledi. Bu durum Euro kullanmayan ülkelerin pek çok kişi tarafından araştırılmasına neden oldu. İşte Euro kullanmadan gezilebilecek 10 ülke…

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Euro kullanmadan gezmek ister misiniz? Euro’suz seyahat edilebileceğiniz 10 ülke

Yurtdışına yapılacak seyahatlerde en temel noktalardan biri, gidilecek olan ülkede kullanılan para birimidir. Seyahat bütçesini doğrudan etkileyen bu husus, planlanan tatilin her noktası için son derece önemli. Döviz kurlarının yükselişi, gezi rotalarının büyük oranda Euro kullanılmayan ülkelere kaymasına neden oldu. Bu nedenle haberimizin devamında Euro kullanmadan gezilebilecek ülkeleri, sizin için listeledik.

sirbistan_ilkses

10. Sırbistan

Balkan Ülkeleri arasında yer alan Sırbistan, özellikle yaz ayları döneminde ülkemizden pek çok kişinin turistik amaçlı ziyaret ettiği bir ülke olarak kendini gösteriyor. Başkent Belgrad başta olmak üzere, Sırbistan’ın pek çok noktası yoğun ilgi görüyor. Köklü tarihi, uygun fiyatları ve mesafe olarak Türkiye’ye yakın olması, ülkenin Türk halkı tarafından yoğun ilgi görmesine neden oluyor. Sırbistan’ın en fazla turist çeken bölgeleri şu şekilde karşımıza çıkıyor: Belgrad Kalesi, Nikola Tesla Müzesi, Kalemegdan Parkı, Aziz Sava Katedrali, Skadarlija Caddesi, Tuna Nehri, Çingene Adası, Ivo Andric Müzesi, Knez Mihailove Caddesi, Aziz Petka Kilisesi, Sava Gölü, Belgrad Cumhuriyet Meydanı, Sırbistan Ulusal Müzesi, Aziz Mihail Katedrali, Aziz Mark Kilisesi, Voyvodina Müzesi ve Niş Kalesi.

macaristan_ilkses

9. Macaristan

Macaristan tarihi dokusu ve yemyeşil doğası ile dünyanın dört bir tarafında adından söz ettiriyor. Ülkemiz insanının yıl içerisinde en sık ziyaret ettiği ülkelerden biri olan Macaristan, özellikle Başkent Budapeşte ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Buda Kalesi, Balıkçı Tabyası, Zincir Köprü, Özgürlük Heykeli, Szechenyi Termal Hamamı, Ludwig Müzesi, Kahramanlar Meydanı, Macaristan Parlamento Binası, Budapeşte Şehir Parkı, Gellert Tepesi Citadella Kalesi, Kunsthalle Sanat Galerisi, Vajdahunyad Kalesi ve Estergon Bazilikası ülkenin en fazla turist çeken bölgeleri arasında bulunuyor.

romanya_ilkses

8. Romanya

Romanya Balkan bölgesinde bulunan en büyük kara parçasına sahip ülke olma özelliği gösteriyor. Yaklaşık 20 milyon olan nüfusunun büyük bir kısmını Romen vatandaşlar oluşturuyor. Romanya ve Türkiye arasında hem ticari hem de tarihi açıdan pek çok ortaklık bulunuyor. Bu durum iki ülke arasında devamlı bir turist akışı olmasını sağlıyor. Romanya, ülkemize coğrafi olarak da oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Ülkenin para birimi olan Rumen Leyi ile Türk Lirası arasındaki farkın çok fazla olmaması, ekonomik açıdan da tercih edilirliğini artırıyor. Romanya’ya gidecek bir kişinin gezebileceği birçok alan bulunuyor. Bunlardan en popüler olanları şu şekilde karşımıza çıkıyor: Başkent Bükreş, Bran Kalesi, Parlamento Sarayı, Antipa Müzesi, Korvin Kalesi, Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi, Stavropoleos Manastırı, Çeşmeci Parkı, Romanya Ulusal Sanat Müzesi, Sighişoara, Corvin Şatosu, Salina Turda (Tuz Madeni), Balea Gölü, Köstence Kumarhanesi, Cimitirul Vesel, Braşov ve Sibiu.

cekya_ilkses

7. Çekya

Resmi adı Çek Cumhuriyeti olan, ancak yaygın kullanımı Çekya olan ülke, Orta Avrupa Bölgesi’nde konumlanıyor. Özellikle Başkent Prag ve ünlü yazar Kafka ile adından söz ettiren Çekya, yılın her dönemi dünyanın dört bir tarafından gelen turistleri ağırlıyor. 1 adet Çek Korunası ile Türk Lirası arasındaki farkın son derece az olması, iki ülke arasındaki turistik seyahatlerin fazla olmasının temel sebepleri arasında bulunuyor. Çek Cumhuriyeti’ne giden kişilerin gezi listelerinde mutlaka yer alan belli başlı alanlar yer alıyor. Bunlar: Başknet Prag, Brno, Cesky Krumlov, Dans Eden Ev, Prag Kalesi, Karl Köprüsü, Aziz Vitus Katedrali, Astronomik Saat, Vysehrad, Lennon Duvarı, Klementinum, Prag Eski Kent Meydanı, Toz Kulesi, Kafka Müzesi, Tyn Kilisesi, Vaclav Meydanı, Petrin Gözlem Kulesi, Aziz Nikolaos Kilisesi, Strahov Kütüphanesi, Loket Kalesi, Mill Colonnade, Slavkov Ormanı, Vridelni Kolonada ve Karlovy Vary Noel Evi.

azerbaycan_ilkses

6. Azerbaycan

Azerbaycan, nam-ı diğer kardeş ülke… Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk bağları, iki millerin birbirleri ile kuvvetli bir ilişki kurmasını sağlıyor. İki devlet bir millet olarak sloganıyla birbirine kenetlenen Azerbaycan ve Türkiye’nin pek çok alanda kurduğu yakın ilişkiler, iki ülke arasında yapılan seyahatlerin de her yıl yükselerek devam etmesine neden oluyor. Azerbaycan’a gezi amaçlı giden bir kişinin mutlaka görmesi gereken yerleri şu şekilde sıralayabiliriz: Alev Kuleleri, Kız Kalesi, Şirvanşahlar Sarayı, Azerbaycan Halı Müzesi, Bakü Bulvarı, Yanar Dağ, Ateş Tapınağı, Çamur Volkanları, Devlet Bayrağı Meydanı, Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi, Televizyon Kulesi, Targovi Caddesi, Azerbaycan Edebiyat Müzesi, Minyatür Kitap Müzesi, Kobustan Milli Parkı, Şeki Hanları Sarayı ve Göygöl Milli Parkı.

rusya_ilkses-3

5. Rusya

Dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi olan Rusya, dört mevsim binlerce turist ağırlayan ülkelerin başında yer alıyor. Türkiye ile yıllara dayanan ekonomik, siyasi ve kültürel bağları, iki ülke arasındaki ilişkilerin her daim aktif tutulmasına neden oluyor. Gezilecek pek çok önemli noktası bulunan Rusya, köklü tarihini yansıtan yapıları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Rusya’nın en popüler gezi noktaları şu şekilde kendini gösteriyor: Kızıl Meydani Aziz Vasil Katedrali, Ermitaj Müzesi, Gorky Parkı, Lenin’in Mozolesi, Novodeviçi Mezarlığı, Bolşoy Tiyatrosu, Avrora St. Petersburg, Moskova Kremlini, Yusupov Sarayı, Arbat Caddesi, Petergof Sarayı, Kışlık Saray St. Petersburg, Kunstkamera Müzesi, Rus Devlet Müzesi ve Voskresenia Khristova Kilisesi.

bosnahersek_ilkses

4. Bosna Hersek

Osman İmparatorluğu Dönemi’nin izlerini günümüzde de korumayı başaran Bosna Hersek, Balkan coğrafyasında tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli bir yere sahiptir. Çok kültürlü bir yapıya sahip olan Bosna Hersek, özellikle tarihe ilgi duyan kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken lokasyonlar arasında bulunuyor. Türkiye vatandaşlarının da tarihi yakınlık nedeniyle sıklıkla seyahat ettiği Bosna Hersek’te gezilecek pek çok turistik alan yer alıyor. Bunlardan başlıcaları şu şekildedir:  Başçarşı, Sebil, Latin Köprüsü, Gazi Hüsrev Bey Camii, Milli Kütüphane, Mostar Köprüsü, Blagay Tekkesi, Vrelo Bosne, Umut Tüneli, Miljacka Nehri, Morica Han, Taşlıhan, Saraybosna Belediye Binası, Sarı Kale, Apparition Hill, Mogorjelo, Hercegovacka Gracanica Manastırı, Herzegoniva Müzesi ve Trebinje Özgürlük Meydanı.

3. Makedonya

Balkan Ülkeleri ile Türkiye arasında 5 asra uzanan bir tarihi ve kültürel bağ bulunuyor. Bu bağ, söz konusu coğrafyada yer alan tüm ülkeler için geçerli oluyor. Makedonya ilişkilerin en sıkı devam ettirildiği Balkan ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Her yıl ülkemizde binlerce turist, farklı amaçlarla Makedonya’ya seyahat ediyor. Makedonya Dinarı ile Türk Lirası arasındaki farkın az olması, iki ülke arasında yapılan yolcuların artmasına neden oluyor. Makedonya’ya gezi amaçlı gidecek kişilerin mutlaka görmesi gereken başlıca yerler: Başkent Üsküp, Matka Kanyonu, Tetovo (Kalkandelen), Mavrovo Milli Parkı, Debar, Struga, Ohri, Museum of Water, Sveti Naum, Bitola Manastır ve Stobi Antik Kenti olarak kendini gösteriyor.

ukrayna_ilkses

2. Ukrayna

Ukrayna, özellikle savaş öncesi dönemde, Türk vatandaşlarının en fazla ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alıyordu. İki ülke arasındaki coğrafi yakınlık, vizesiz seyahat imkanı ve Ukrayna Grivnası ile Türk Lirası arasındaki yakınlık seyahat sıklığını doğrudan etkileyen faktörler arasında bulunuyor. Ukrayna köklü tarihi dolayısıyla pek çok önemli yapıya sahip bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Ukrayna’da gezilebilecek başlıca turistik alanlar şu şekildedir: Lviv Opera ve Bale Tiyatrosu, Taras Shevchenko Heykeli, Aziz Sofya Katedrali, Pripyat Kızıl Orman, Laocoon Heykeli, Leopold von Sacher-Masoch Anıtı, Pechersk Manastırı, Din Tarihi Müzesi, Potemkin Merdivenleri, Ukrayna Tarihi Müzesi, Aşk Tüneli, St. George Kilisesi, Lychakiv Mezarlığı, St. Nicholas Kilisesi ve Ivan Franco Müzesi.

gurcistan_ilkses

1.Gürcistan

Turistik açıdan popülaritesini her geçen yıl biraz daha artırmayı başaran Gürcistan, özellikle Başkent Tiflis ve Batum ile ön plana çıkıyor. Tarihi Sovyetler Birliği’ne kadar uzanan mimari yapıları ve diğer pek çok özelliği ile binlerce insanı kendine çeken Gürcistan, Türkiye üzerinden de çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor. İki ülke arasında hem hava hem de karayolu ile kısa sürede ulaşım sağlanıyor olması ve para birimleri arasındaki düşük fark, yerel halkın ziyaret sıklığını doğrudan etkiliyor. Gürcistan’a seyahat edecek kişilerin, gezi listelerine ekleyebileceği başlıca noktalar: Ali ve Nino Heykeli, Gonio Kalesi, Batum Botanik Bahçesi, Narikala Kalesi, Medea Heykeli, Argo Teleferiği, Batum Meydanı, Batum Fener Kulesi, Batum Limanı, Batumi Boulevard, Sameba Katedrali Alfabe Kulesi, Kartlis Deda Anıtı ve Çaça Kulesi olarak sayılabilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye'den vizesiz gidilebilen ülkeler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.