TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege’de bir karşı kıyı: Midilli

Masmavi suları üzerinde, güneşin altın ışıklarıyla parlayan, İzmir’in komşusu olan Ege’nin karşı kıyıları… Gelin hep birlikte karşı kıyıların doğal zenginliklerini ve güzelliklerini keşfedelim…

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ege’de bir karşı kıyı: Midilli

Ege Denizi’nin masmavi suları üzerinde parlayan güneşin altın ışıkları karşısında yer alan büyüleyici güzellik: Ege’nin karşı kıyıları… İzmir’den birkaç kilometre uzaklıkta uçsuz bucaksız mavinin ötesinde büyüleyici kıyıları, sakin plajları, tarihi geçmişi, muazzam gün batımları, unutulmaz manzaraları ve geleneksel lezzetleri ile dikkat çekiyor. Bu yazımızda sizlerle birlikte İzmir’in komşu kıyılarını, doğal güzelliklerini ve tarihi zenginliklerini keşfederek yolculuğa çıkacağız. İşte muazzam Ege’nin karşı kıyılarını sizler için derledik…

MİDİLLİ

Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası olan Midilli, Türkler tarafından oldukça tercih edilen bir adadır. Her yıl binlerce turist ağırlayan Midilli Adası, Yeşil Yunan adalarından biri olarak da bilinir. Türkiye’ye bakan doğu kıyıları, genellikle zeytin ağaçları ile kaplıdır ve özelliklerinden biri de zeytinyağı üretim merkezlerindendir. Ayrıca sağlık turizmi açısından da öne çıkan Midilli’de, çeşitli bölgelerden şifalı termal sular çıkar.  Türklerde Midilli Adası olarak bilinse de Yunanca adı Lesvos’tur. Burada Osmanlı’dan kalma birçok eser görebilir ancak çoğu bakımsız bir durumdadır. En büyük adalardan biri olarak bilinen Midilli Adası, büyüklüğünden dolayı 2-3 günde keşfedip dönebileceğiniz bir ada değil.

MİDİLLİ’YE NASIL GİDİLİR?

Türkiye’den Midilli’ye üç farklı noktadan gemiler hareket ediyor. Hatta yaz sezonu içerisinde İzmir’den de ulaşım sağlayabilirsiniz. Yıl boyunca ise, Ayvalık’tan her gün Midilli merkez limana, yaz sezonunda ise Küçükkuyu’dan her gün adanın kuzeyinde bulunan Petra’ya gemi seferleri düzenleniyor.

Eğer kendi aracınız ile gitmeyi düşünüyorsanız, geçmeniz gerekiyor. Yaz aylarında Küçükkuyu’dan kalkan gemiler sadece yolcu taşıyor. Ayvalık’tan kalkan feribot sefer saatlerini internet üzerinden öğrenebilirsiniz.

MİDİLLİ’DE GEZİLECEK YERLER

Midilli’de gezip görebileceğiniz birçok güzellik bulunuyor. İşte Midilli’de gezilecek yerler;

1- MYTİLİNİ LİMANI

Adını taşıyan Midilli bir diğer adı ile bilinen Mytilene, uzun sahilleri, canlı şehir hayatı ve el değmemiş dokusu ile göz kamaştırıyor.

Etkileyici kubbesiyle Agios Therapon Kilisesi ve Gataluzi Kalesi, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olarak başı çekiyor. Tarihi kale, yaz aylarında tiyatro, opera, müzik, sanat etkinlikleri ve festivaller için sıklıkla kullanılıyor.

Midilli’nin alışveriş caddesi olarak bilinen Ermou Caddesi üzerinde hediyelik eşya ve zeytinyağı gibi ürünleri alabileceğiniz çok sayıda dükkanlar göze çarpıyor.

2- SKALA EROSSOU

Midilli’nin sevilen kasabalarından biri olan Skala Erossou’da uzun bir kumsal ve bu kumsal üzerinde yan yana dizilen restoran ve kafeler bulunuyor.

3- SKALA SYKAMİNEAS

Sakin, huzurlu ve sevimli bir meydanı olan balıkçı kasabası, deniz ürünleri ile tanınır.

4- PLOMARİ

Midilli’nin güneyinde yer alan sahil kasabası, Yunanistan’ın en ünlü uzolarını üreten fabrikaların bulunduğu, trafiğe kapalı olan köy meydanında dinlenebileceğiniz ve mutlaka uğranması gereken bir bölge.

5- MANDAMADOS

Kasabaların yanı sıra burada dağ köylerini de mutlaka gezmelisiniz. Lezzetli peynirleri ile ün salmış bu köy, sevimli bir köydür.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.