TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya’da gezilecek yerler

Dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Finlandiya’da gezilecek yerler nereler? Finlandiya’da görülmeden dönülmemesi gereken yerler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya’da gezilecek yerler

Resmi adı Finlandiya Cumhuriyeti olan Finlandiya, bir İskandinav ülkesidir. Toplam nüfusu 5 buçuk milyon olan Finlandiya’nın başkenti Helsinki’dir. Sınırları içerisinde birçok tarihi yapıyı barındıran bu İskandinav ülkesinde, görülmeye değer pek çok alan yer alıyor. Finlandiya’nın görenleri hayran bırakacak yapılarını, Finlandiya’da gezilecek yerler temalı bu haberimizde birlikte inceleyelim.

Finlandiya’da gezilecek yerler

Yapılan araştırmalar sonucunda 2023 güncel sonuçlarına göre dünyanın en mutlu ülkesi seçilen Finlandiya gerek doğası gerek de mimarisi ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Finlandiya’da gezilecek yerler nereler diye sorulduğunda, akla gelen başlıca noktaları birlikte inceleyelim.

helsinkikatedrali_ilkses

Helsinki Katedrali

Mimar Carl Ludvig Engel tarafından tasarımı yapılan Helsinki Katedrali, Neoklasik kilise modeline sahiptir. İlk çizimleri 1818 yılına uzanan bu katedralin, projesini başlatan ilk kişi ise Rus Çarı I. Nicholas’tır. Bu nedenle Helsinki Katedrali çok uzun süre Nicholas Kilisesi olarak anılmıştır. Başkent Helsinki’de konumlanan bu ünlü yapı, son derece merkezi bir nokta olan Senato Meydanı’nda konumlanıyor.

vuojokimalikanesi_ilkses

Vuojoki Malikanesi

Finlandiya’nın Rauma isimli bölgesinde konumlanan Vuojoki Malikanesi, bulunduğu bölgenin en büyük imparator malikanelerinden biri olarak kendini gösterir. CL Engel imzası taşıyan Vuojoki Malikanesi’nin yapımı 1846 yılından tamamlandı. Ülkenin en görkemli yapılarından biri olan bu malikane, tarihi ve kültürel açıdan da Finlandiya için son derece kıymetlidir.

senatomeydani_ilkses

Senato Meydanı

Başkent Helsinki’nin en ünlü alanlarından biri olan Senato Meydanı, 1812 yılında Johan Albrecht Ehrenström tarafından dizayn edilen şehir planında yer almaktadır. Bu plan kapsamında yeni başkentin ana meydanı olarak tasarlanan Senato Meydanı’nda; Hükümet Sarayı, Helsinki Üniversitesi, Helsinki Katedrali ve Finlandiya Ulusal Kütüphanesi yer alır. Şehrin ruhunun en güzel şekilde yansıtıldığı bu meydanda yıl içerisinde pek çok etkinlik yapılıyor.

esplanadi_ilkses

Esplanadi

Bölge halkı arasında “Espa” olarak tanınan Esplanadi, yemyeşil bir alanda kurulu bir şehir parkıdır. Başkent Helsinki’de konumlanan Esplanadi Parkı, Erottaja Meydanı ve Pazar Meydanı arasında yer alır. Tasarımını Mimar Carls Ludwig Engel’in yaptığı park, 1818 yılında kullanıma açıldı. Çakıl taşlı yolları ile ünlü olan Esplanadi, şehirdeki en bilindik yürüyüş alanına sahiptir.

lapland_ilkses

Lapland

Finlandiya’nın Laponya isimli bölgesinde yer alan ve dünyanın dört bir tarafından insanın dikkatini çeken bir buz köyü Lapland. Ziyaretçilerine sunduğu igloda konaklama imkanı, restoran, eğlence mekanları ve etkinlik alanları ile tatil deneyimini olağanın dışında çıkarmak isteyen kişiler için oldukça farklı bir alternatif sunuyor. Karların çevrelediği Lapland’da çevreye uygun olarak dizayn edilmiş buz heykelleri de yer alıyor.

suomenlinna_ilkses

Suomenlinna

İnşa tarihi 18. yüzyılın ikinci yarısına denk gelen Suomenlinna, askeri üs olarak kullanılmak üzere yapıldı. Başkent Helsinki’de yer alan Suomenlinna, Suomenlinna Kalesi olarak da tanınır. Yapımını üstlenen ülke ise İsveç olarak karşımıza çıkar. 210 hektarlık alanı ile oldukça geniş bir alanda konumlanan bu kale, halk arasında “Sveaborg” olarak da bilinir. 

kiasmamuze_ilkses

Kiasma Çağdaş Sanat Müzesi

Başkent Helsinki’de konumlanan Kiasma Çağdaş Sanat Müzesi hem Helsinki’nin hem de Finlandiya’nın sembol yapılarından biridir. Amerikalı Mimar Steven Hall tarafından tasarlanan bu müzenin yapımı 1998 yılında tamamlanmıştır. Farklı tasarımı ile merak uyandıran Kiasma Çağdaş Sanat Müzesi, özellikle modern sanatla ilgilenen kişiler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turların uğrak noktası meşhur İtalyan köyleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.