TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dim çayı nerede? Dim çayı giriş ücretli mi?

Dim çayı’nın nasıl bir yer olduğunu merak eden vatandaşlar Dim çayı nerere?, Dim çayı giriş ücretli mi? sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki turistlerin ilgi odağı olan Dim çayı nerede ? Dim çayı giriş ücretli mi ? sizin için haberimizde derledik

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 13:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dim çayı nerede? Dim çayı giriş ücretli mi?

Antalya’nın Alanya ilçesinde turistik rotalardan biri olan Dim Çayı, oluşturduğu vadi boyunca uzanan doğal güzellikleri, yaz-kış serinliğini koruyan temiz havası ve suyuyla, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Sizler için Dim Çayı'na giriş ücretli mi?, Dim Çayı'na nasıl gidilir?, Dim çayı yol tarifi gibi merak ettiğiniz tüm sorularınızın yanıtlarını bir araya getirdik.

Dim Çayı Nasıl Bir Yer?

Dim Çayı, Toros Dağları'ndan beslenmektedir. Çay boyunca uzanan vadi, çam, çınar, kestane, ceviz gibi ağaçlarla kaplıdır. Bu ağaçların oluşturduğu yemyeşil manzara, ziyaretçileri adeta büyülemektedir.

Çayın serin sularında rafting, yüzme, balık tutma gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Ayrıca, çay kenarındaki restoran ve çay bahçelerinde lezzetli yemekler eşliğinde keyifli bir mola verilebilir. Bölge, doğa yürüyüşü, Jeep Safari, ATV Safari ve bisiklet turu gibi aktiviteler için de oldukça uygundur.

Dim Çayı'na gelmişken, vadinin doğu yamacında yer alan Dim Mağarası'nı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Mağarada, sarkıt, dikit ve sütun gibi oluşumlar bulunmaktadır.

Dim Çayı’na giriş ücretli mi?

Dim Çayı’nda çaya ve piknik alanına giriş için herhangi bir ücret yok. Dim çayı’nda aqua parklar, , kamelyalar, otopark ve şezlonglar gibi bazı olanaklarda yer alıyor.

Dim Çayı'na giriş ücretli mi? 

Dim çayı Antalya’nın Alanya ilçe merkezinin doğusunda, yaklaşık 15 km. uzaklıkta Akçatı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Dim Çayı, Toroslar’ın eteklerinden başlayarak 60 km uzunluğunda ve Alanya’nın güneyindeki Tosmur ve Kestel Mahalleleri sınırlarında Akdeniz’e akıyor.

Dim Çayı’na nasıl gidilir?

Alanya Dim Çayı Yol Tarifi

Dim Çayı’na kendi aracınızla gitmek isterseniz, Alanya'nınsahil yolu üzerinden Gazipaşa-Mersin yolundan ulaşabilirsiniz. Otobüs ile seyahat etmek isterseniz, Alanya’nın merkezinden Dim Çayı'na giden otobüsleri kullanarak gidebilirsiniz. İzmir yolundan Dim Çayı'na gitmek için, Aydın-Denizli-Korkuteli-Antalya-Alanya yolu tercih edilmeli.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.