TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belgrad’da gezilecek yerler

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gezilecek yerler nereler? Belgrad denince ön plana çıkan gezi noktaları. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belgrad’da gezilecek yerler

Her yıl dünyanın dört bir tarafından turistin uğrak noktası olan Belgrad, Sırbistan’ın en fazla turist çeken bölgesidir. Köklü tarihi ve görülecek çok sayıda yere sahip olması dolayısı ile özellikle yaz dönemi binlerce insanın geldiği Belgrad’da gezilecek başlıca yerleri birlikte inceleyelim.

Belgrad’da gezilecek en ünlü yerler

Balkanlar’ın gözde başkentlerinden olan Belgrad’da gezip görülecek çok fazla alan ve yapı bulunur. Bu yapıları görmek için her yıl binlerce kişi kenti ziyaret eder. Belgrad’da gezilecek başlıca noktalar ise şu şekildedir:

azizsavakatedrali_ilkses

Aziz Sava Katedrali

Bir Ortodoks kilisesi olan Aziz Sava Katedrali, Sırp Ortodoks Kilisesi kurucusu Aziz Sava’ya ithaf edilmiştir. Orta Çağ döneminin Sırbistan’ı için de son derece önemli bir kişilik olan Sava adına yapılan bu katedral, aslında teknik açıdan bir katedral değildir. Ancak büyüklüğü ve önemi nedeniyle katedral olarak anılmaktadır.

nikolateslamuzesi_ilkses

Nikola Tesla Müzesi

Tarihin en önemli mucitlerinden biri olan Nikola Tesla anısına yapılan Nikola Tesla Müzesi, son derece dikkat çekici özelliklere sahip. Tesla tarafından yapılan deneylerin yer aldığı müzede; elektrikle ilgili birçok görsel şölene tanık olabilir ve Tesla’nın icatlarını yakından inceleyebilirsiniz. Nikola Tesla Müzesi çok büyük olmamasına rağmen, ziyaretçilerine son derece ilginç deneyimler yaşama şansı sunuyor.

azizmarkkilisesi_ilkses

Aziz Mark (St. Marks’s) Kilisesi

Taş Meydan içerisinde konumlanan Aziz Mark Kilisesi, bir Ortodoks Kilisesi’dir. 1835’te inşa edilen bu kilisesi, sahip olduğu Bizans mimarisi ile dikkat çekmektedir. İçerisinde İmparator Duşhan’ın türbesi bulunan Aziz Mark Kilisesi, Kutsal Apostle ve Evangelist Mark’a ithaf edildi. 1941 yılında gerçekleştirilen Belgrad bombardımanında hasar alan kilise, daha sonra aslına uygun olarak yenilendi. Aziz Mark Kilisesi, günümüzde de aktif olarak kullanılıyor.

tasmeydan_ilkses

Tasmajdan (Taş Meydan) Parkı

Yemyeşil ve oldukça geniş bir düzlükte bulunan Taş Meydan Parkı, Belgrad’ın en sevilen yerlerinden biridir. İsmini eski binaların yapımında bu bölgeden çıkarılan taşların kullanılması nedeniyle almıştır. Savaş dönemi son derece kilit bir rol oynayan park, o süreçte askeri depo, tedavi merkezi ve sığınak olarak kullanılmıştır.

sirbistanulusalmuzesi_ilkses

Sırbistan Ulusal Müzesi

Belgrad’ın Cumhuriyet isimli meydanında konumlanan Sırbistan Ulusal Müzesi’nde, Yugoslavya ve Avrupa’da yetişmiş Picasso, Rubens, Van Gogh ve Gustav gibi son derece önemli ressamların eserleri yer alıyor. Müze sadece sahip olduğu Avrupa sanat koleksiyonu ile değiş milli koleksiyonlarıyla da ön plana çıkıyor.

knezamihaila_ilkses

Knez Mihailova Caddesi

Kalemegdan ve Terazije bölgeleri arasında şehrin merkez noktasında konumlanan Knez Mihailova Caddesi, Belgrad’da alışveriş yapmak isteyen kişilerin ilk tercih ettiği nokta olarak karşımıza çıkıyor. Cadde boyunca sıralanan mağazaları ile İstanbul’un ünlü caddesi İstiklal’e benzeyen Knez Mihailova üzerinde turistlerin konaklayabileceği çok sayıda otel de bulunuyor. Caddeye araba girişinin yasak olması ve çok sayıda restoranın yer alması, hem gezmek hem de dinlemek için kişilere alternatifler sunuyor.

kalemegdan_ilkses

Kalemegdan (Kale Meydan)

Belgrad’ın en turistik yerlerinden biri olan Kalemegdan, şehrin merkezinde konumlanıyor. Bu nedenle de Belgrad’a gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kalemegdan içerisinde yer alan ve kentin en büyük parkı olarak kendini gösteren Kalemegdan Parkı içerisinde Belgrad Kalesi bulunuyor. Bu kale, Belgrad’ın en önemli simgelerinden biridir.

skadarlija_ilkses

Skadarlija Caddesi

Belgrad’da yaşayan sanatçı ve entelektüel kişilerin vazgeçilmez adresi olan Skadarlija, Cumhuriyet Meydanı’nın aşağı kısmında konumlanıyor. Cadde üzerinde birçok kafe, restoran ve sanat galerileri yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.