TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda gidilecek 5 İzmir rotası!

Bayrama sayılı günler kala henüz plan yapmayanlar için İzmir’de gidilecek 5 tatil rotası...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 10:46
Kaynak: MERVE AĞRIÇ
Bayramda gidilecek 5 İzmir rotası!

Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlıyor. Bayramda henüz plan yapmayanlar ve tatilini İzmir’de geçirecek olanlar için şehir merkezinden kolayca gidilecek 5 günübirlik tatil rotasını sizler için hazırladık.

ÇEŞME SEZONU AÇTI

Tatil deyince aklına deniz gelenler için İzmir’in vazgeçilmez ünlü tatil beldesi Çeşme her zaman ilk akla gelen yer. Çeşme’de sezon çoktan açıldı. Rezervasyonlar neredeyse doldu. Ancak İzmir’den günübirlik seyahat etmek isteyenler için Çeşme hala çok iyi bir durak. Özel araç ile otobandan yaklaşık 1 saat kadar süren Çeşme’ye İzmir Otogarı ve Fahrettin Altay Otobüs Terminali’nden toplu ulaşımla da gidilebiliyor.

TARİH DEYİNCE: EFES

Bu tatili tarihi bir tur yaparak değerlendirmek isteyenlerin adresi her zamanki gibi Efes. Efes Antik Kent’in yer aldığı Selçuk, özel aracın yanı sıra İZBAN ile de bir biletlik mesafede. Selçuk’un tarih kokan köyü Şirince de hayatın stresinden uzaklaşmak için iyi bir kaçış.

KARABURUN'DA DİNLENMENİN AYRICALIĞI

İzmir'in Karaburun ilçesi, eşsiz doğal güzellikleri ve temiz havasıyla bayram tatilleri için harika bir seçenek. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, tarihi köyleri ziyaret edebilir ve lezzetli Ege mutfağının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Karaburun'un sakin koyları ve plajları, huzurlu bir deniz tatili için ideal. Bayramda dinlenmek ve doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenler için Karaburun, unutulmaz bir deneyim sunacak.

KORDON ÇİM KEYFİ

İzmir'in ünlü Kordon'unda, deniz manzarası eşliğinde yapılan çim keyfi, şehrin en popüler aktivitelerinden. Kordon boyunca uzanan yeşil çimlerde oturarak, deniz havasını soluyabilir ve İzmir'in eşsiz güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Kordon’da çim keyfi, şehir hayatının stresinden uzaklaşmak için mükemmel bir fırsat.

İZMİR’İN VAZGEÇİLMEZ DURAĞI: KEMERALTI

İzmir'in tarihi ve canlı alışveriş merkezi Kemeraltı, zengin tarihi dokusu ve çeşitli dükkanlarıyla şehrin kalbinde yer alıyor. Dar sokakları, geleneksel çarşıları ve lezzetli sokak yemekleriyle Kemeraltı hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için cazip bir alışveriş ve kültür merkezi. Burada tarihi çarşıları gezerken, İzmir’in eşsiz ürünlerini keşfedebilirsiniz. Kemeraltı bayramda gezmek için ideal olan yerlerden biri.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.