TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabası belli oldu: Türkiye'den iki cennet listede

İngiltere’nin saygın gazetesi Guardian’da yayımlanan “Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabası” listesinde Türkiye’den 2 sahil kasabası yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 15:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabası belli oldu: Türkiye'den iki cennet listede

Avrupa'da yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte birçok gazete, tatil için en iyi yerleri listeleyen yazılar yayımlıyor. İngiliz "Guardian" gazetesinin seyahat bölümünde "Avrupa'nın En İyi 10 Sahil Kasabası" listesi de yer aldı. Bu listede Muğla'dan Akyaka ikinci sırada, Göltürkbükü ise üçüncü sırada kendine yer buldu. Guardian'daki yazıda, "Türk Rivierası'ndan Île de Ré'ye kadar güneşin, kumun, şnorkelli yüzmenin veya sadece dinlenmenin sessiz ve bozulmamış yerlerini seçtik" ifadesine yer verildi. Akyaka, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir mahalle iken, Göltürkbükü Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı bir mahalle olarak biliniyor.

ASSOS, KEFALONYA, YUNANİSTAN

ASSOS, KEFALONYA, YUNANİSTAN

Assos'un büyüsü, küçük ancak muhteşem detaylarında gizlidir. Özellikle karamela ve gül pembesi renkli evler, Assos'a özgü bir cazibe sunar. Ada üzerinde bulunan iki küçük plaj, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunar. Ayrıca, yürüyüş tutkunları, 16. yüzyıldan kalma Assos Kalesi'nin kalıntılarına ulaşmak için özel bir patikayı takip edebilirler. Bu patika, keşif yapmak isteyenlere benzersiz bir fırsat sunar.

AKYAKA, AZMAK

AKYAKA, AZMAK

Türkiye'nin doğal güzelliklere ve sürdürülebilir yaşama önem veren yavaş şehirlerinden biri olan Akyaka, berrak Gökova Körfezi'nde, Azmak Nehri'nin ağzında konumlanmıştır. Sahil boyunca sıralanan sokaklar, rengarenk begonvillerle süslenmiştir ve geleneksel kafeler ile restoranlara ev sahipliği yapar. Akşamları, deniz kıyısındaki restoranlar kumların üzerine masa kurarak hizmet verir. Akyaka aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen uçurtma sörfü merkezlerinden biridir ve şehrin hemen dışındaki uzun kumsalda birçok sörf okulu bulunmaktadır.

GÖLTÜRKBÜKÜ, BODRUM

GÖLTÜRKBÜKÜ, BODRUM

Eğer Türkiye'nin Saint-Tropez'i varsa, Gölköy ve Türkbükü köylerinin birleşimiyle oluşan bu şık yer olduğuna inanılıyor. Yeni oluşturulan halk plajı ve Côte d'Azur tarzı katlı plaj kulüpleriyle Türkiye'nin en gözde sahillerinden biridir.

ŠİBENİK, HIRVATİSTAN

ŠİBENİK, HIRVATİSTAN

Venedik mimarisine benzer zarif Dubrovnik ile, pişmiş toprak çatılı evlere sahip olan bu sahil kasabası, sakinliğiyle popüler hale gelmiştir. Sahil boyunca yapılan gezintilerden, katedraline ve 11. yüzyıldan kalma Aziz Michael Kalesi'ne kadar oldukça ilginç bir yerdir.

CAVTAT, HIRVATİSTAN

CAVTAT, HIRVATİSTAN

Bu çekici küçük sahil kasabası, uzun yıllardır aynı aileler tarafından işletilen sade kafe ve restoranlar, yüzme platformları ve berrak sulara açılan küçük çakıl koyları ile dikkat çekiyor. Dubrovnik'e ve yakındaki Elaphiti adalarına düzenli tekne taksileri bulunuyor. Ayrıca benzersiz yürüyüş rotaları ve mükemmel gün batımı noktalarına sahip birkaç basit plaj barı da mevcut.

SANTA MARİA Dİ CASTELLABATE, CAMPANİA, İTALYA

SANTA MARİA Dİ CASTELLABATE, CAMPANİA, İTALYA

Amalfi sahilinin kalabalığından uzakta, Cilento sahili sakin balıkçı evleriyle dolu küçük kasabalarıyla adeta bir dünya gibi. Balıkçı tekneleri sabahın erken saatlerinde kasaba restoranlarını taze balıkla donatmak için geri dönerken, balıkçılar mavi bayraklı plajlarda ağlarını tamir eder. Günler, kumsallarda veya Cilento Milli Parkı'ndaki yürüyüş rotalarını takip ederek geçirilebilir; yakındaki Paestum ve Velia arkeolojik alanları ise tarih meraklıları için büyük bir ilgi odağıdır.

LA FLOTTE EN RE, ILE DE RE, FRANSA 

LA FLOTTE EN RE, ILE DE RE, FRANSA 

Eskiden önemli bir deniz balıkçılığı limanı olan La Flotte, sahil boyunca dizilmiş restoranlar ve oldukça büyük bir marina ile Île de Ré'nin en güzel köylerinden biri olarak kabul ediliyor. Yakındaki Arnérault plajı ise keyifli bir öğleden sonra için en iyi seçenek olarak öneriliyor.

CONCARNEAU, BRETANYA, FRANSA 

CONCARNEAU, BRETANYA, FRANSA 

Tarihle iç içe, muazzam bir sahil ve kasabanın restoranlarını taze deniz ürünleriyle doldurmaya çalışan bir balıkçı filosuna ev sahipliği yapan Concarneau, Brittany'nin en göz alıcı noktalarından biridir. İki bölümden oluşan kasabada, küçük bir adada bulunan eski kent etrafında 14. yüzyıldan kalma surlar ve evlerin arasından geçen Arnavut kaldırımlı sokaklar, canlı balıkçı limanına ulaşır. Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan uzun ve bakir Plage des Sables Blancs, gezginlerin ziyaret etmekten keyif aldığı bir yerdir. Balıkçılık Müzesi ve dünyanın en eski deniz istasyonu olan Marinarium, aileler için yağmurlu günlerde harika bir seçenektir.

FORNELLS, MENORCA, İSPANYA

FORNELLS, MENORCA, İSPANYA

Playa de Fornells ile karıştırılmaması gereken, Menorca'nın en etkileyici balıkçı köylerinden biri olan Fornells, sade bir sahil şeridi ile süslenmiş palmiye ağaçlarıyla doludur. Balık restoranlarıyla ünlü bu yer, son yıllarda rüzgar sörfü için ideal koşullar sunan güvenilir bir noktaya dönüşmüştür.

COLLAFRANC, GİRONA, İSPANYA

COLLAFRANC, GİRONA, İSPANYA

Beyaz badanalı evleri, mavi kapıları ve küçük balıkçı tekneleriyle Llafranc'a hoş bir eski tarz atmosferi kazandırıyor. Costa Brava'nın en göz alıcı noktalarından biri olan Llafranc, geçmişte Ernest Hemingway'den Elizabeth Taylor'a kadar birçok ünlüyü cezbetmiştir. Ancak şimdi sadece Temmuz ve Ağustos aylarında kalabalık olan bu yer, aileler için dostça bir tatil beldesine dönüşmüştür. Korunaklı limanı, kano, yelken, tüplü dalış ve kürek sörfü gibi su sporları için ideal bir ortam sunar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.