TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ne Güzelsin Cumhuriyet

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2022 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2022 08:26

Bir lider düşünün ki, kendisi sultan olabilecekken, bunun için tüm şartlar mevcutken en zorunu seçip milletini özgürce yaşatmak için savaştı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedi ulu önder Ata’mız ve Cumhuriyet’i armağan etti bizlere. Egemenlik hakkını bir kişiye ya da aileye veren monarşinin, oligarşinin karşısında dimdik durdu, egemenlik hakkını millete, bizlere verdi. Devlet önünde herkes eşittir dedi. Her vatandaş eğitim hakkına, sağlık imkanlarından faydalanma hakkına, dilekçe yazarak itiraz etme hakkına kavuştu. Konutlar dokunulmaz kılındı, kimse kimsenin evine giremez, kimse kimseyi alıkoyamaz dedi. Herkesin fikrini özgürce söylemesini istedi, düşünce özgürlüğünü getirdi. Dinde zorlama yoktur, olmamalı diyerek inanç ve vicdanı serbest bıraktı. Nüfus sayımında bile yok sayılan kadınları VAR yaptı. Eşitsiniz dedi. Allah’ın yarattığı her kul eşit. Nüfus sayımında yok sayılan kadınlara seçme seçilme hakkı bile verdi. Herkes her şeyden haberdar olmalı dedi, basın özgürlüğünü getirdi.

Biz kıymetini bilsek, Ata’mız dünyanın en güzel sistemini hediye etti bizlere aslında. Herşeyin adil olmasına imkan sunan bir sistem. Herkesin eşit olduğu, kendi kendimizi yönetebildiğimiz, sonsuz bağımsız bir sistem. Bugün Irak, İran gibi ülkelere baktığımızda bunun kıymetini daha iyi anlıyoruz, anlamamız gerekiyor daha doğrusu.

Cumhuriyet’i bizlere armağan eden, edebilmek için savaşlar veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına sonsuz minnetle teşekkür ediyor, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ne güzel bir gün, ne güzel bir bayram, ne güzel bir kelime CUMHURİYET...

Kutlu olsun Cumhuriyet, kutlu olsun bayramımız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.