TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NBA'de Türk basketbolcular parkeye çıkıyor: 2023-2024 sezonunda Türk basketbolcuların analizi

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) 2023-2024 sezonu başladı. NBA'ın 78. sezonunun açılış maçında son şampiyon Denver Nuggets Los Angeles Lakers'ı 119-107 mağlup etti. Peki, ülkemizi NBA'de temsil eden; Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Onuralp Bitim'in bu sezonki performansları nasıl olacak? Milli basketbolcular sezona nasıl hazırlandı? Türk basketbolcuların genel durumunu ve takım içindeki rollerini sizler için derledik...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 09:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
NBA'de Türk basketbolcular parkeye çıkıyor: 2023-2024 sezonunda Türk basketbolcuların analizi

NBA'de büyük heyecan sona erdi.  Basketbol severlerin merakla ve heyecanla beklediği 2023-2024 sezonu son şampiyon Denver Nuggets- Los Angeles Lakers maçıyla başladı. Denver Nuggets'ın yıldız basketbolcusu son MVP(En değerli oyuncu) Nikola Jokic; 29 sayı, 13 ribaund, 11 asistle "triple double" yaparak rakibini 119-107 mağlup etti.

NBA'de birbirinden keyifli ve heyecanlı maçlar devam ediyor. Ülkemizi NBA'de temsil eden; Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Onuralp Bitim parkeye çıkacak. Lejyonerler sahada mücadele edecek... Milli basketbolcularımız kısa bir yaz döneminin ardından 2023-2024 NBA sezonuna hazırlandı. Temsilcilerimizin genel durumunu ve takım içindeki rollerini sizler için hazırladık... İşte ülkemizi NBA'de gururla temsil eden Türk basketbolcular...

ALPEREN ŞENGÜN

Houston Rockets‘ta forma giyen milli basketbolcumuz NBA’de gelişim gösteren, performansı her geçen sene daha iyi seviyelere gelen bir oyuncu konumunda yer alıyor. 2022-2023 sezonunda üst düzey performansı ile göz kamaştıran Alperen Şengün, yaz döneminde Türkiye milli takımıyla Olimpiyat Elemeleri'nde forma giymişti. Milli takımda istediği performansı sahaya yansıtamayan Şengün, kısa sürede yeni sezona özel antrenörleri ile hazırlandı.

Alperen son dönemlerde orta mesafe şutlarını ve üçlüklerini geliştirerek rakiplerine korku salmaya devam ediyor. Houston Rockets'ın yeni antrenörü Udoka Ime ile milli basketbolcumuzun özgürlük alanı genişledi. Yeni antrenör oyuncularına 1-1 hücum etmelerini ve izolasyon hücumlardan skor üretmelerini istiyor. Çok yönlü özelliğiyle bilinen Alperen Şengün'den bu sezon yine iğne deliğinden geçirdiği harika asistleri bekliyoruz. Savunmada ise pota altında kendinden fiziksel olarak üstün olan oyuncuları rahatlıkla savunabiliyor. Milli basketbolcumuz geçen sezon bir çok maçta triple-double yaparak rekor üstüne rekor kırmıştı. Genç basketbolcunun bu sezonki performansı merak ediliyor.

ALPEREN ŞENGÜN110

CEDİ OSMAN

Clevaland Cavaliers formasıyla 404 sezon maçında mücadele eden Cedi Osman, kulüp tarihinde en fazla maça çıkan 19. oyuncu olmuştu. Cavaliers tarihine adını altın harflerle yazdıran Cedi Osman, taraftarların sempatisini kazanmıştı. Cedi Osman, 2023-2024 sezonunda San Antonio Spurs formasıyla parkeye çıkıyor. Spurs takımı Avrupa basketboluyla bilindiği için milli basketbolcumuz kısa sürede takıma adapte olacaktır. İki ve iç numarada parkeye çıkan Cedi Osman, geçen sezon 77 maçta ortalama 20.1 dakika sahada kaldı. 8.7 sayı, 2.3 ribaund 1.5 asist,1.5 üçlük isabeti  %37.2 üçlük yüzdesiyle oynadı.

Dünyanın en iyi antrenörleri arasında yer alan Gregg Popovich'in sisteminde Cedi Osman'a önemli rol ve görev düşüyor. Milli basketbolcumuzun kenardan gelerek takımına önemli katkı vereceği tahmin ediliyor. Ceza şutlarında başarılı olan Cedi Osman'a savunmada önemli işler düşüyor. Kendini veteran oyuncu olarak tanımlayan oyuncunun ise bir iki yıl içerisinde jübile yapacağı tahmin ediliyor. Oyun karakteri ve savaşcı yönüyle Cedi Osman, Spurs formasıyla parkeye çıkıyor.

CEDİ OSMAN110

ÖMER FARUK YURTSEVEN

Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven,  Miami Heat formasıyla istediği performansı sahaya yansıtamayınca 2023 yazında Utah Jazz ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Koç Will Hardy,Ömer Faruk Yurtseven'den hem hücumda hem de savumanda önemli katkı alacağı tahmin ediliyor. Ömer Faruk Yurtseven ilk beş çıkarak sahada mücadele edecektir. Uzun rotasyonunda oynayan basketbolcu son yıllarda büyük gelişim göstererek pota altında poster smaçlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yazın milli takımda Olimpiyat Elemlerinde forma giyen Ömer Faruk Yurtseven başarılı performansı ile göz kamaştırdı. 25 yaşındaki uzun forvet ve pivot mevkiinde oynayan basketbolcu yeni takımında başarılı bir grafik çizeceği tahmin ediliyor.

ÖMER FARUK110

FURKAN KORKMAZ

Ülkemizi Amerika’da temsil eden milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz 7.sezonuna merhaba diyor. Son yıllarda Sixers formasıyla istediği performansı sahaya yansıtamayan Furkan Korkmaz milli takımdan sonra sezona en iyi şekilde hazırlandı. Karar verici pozisyonlarda sorumluluk alan milli basketbolcu kritik anlardan son toplara kullanabiliyor. Şutunu ve üçlüğünü etkili bir şekilde kullanan Furkan Korkmaz atletik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Savunma özelliği eleştirilse de 1-1 savunmalarda rakiplerini yıldırabiliyor.

25 yaşındaki kısa forvet, geçen sezonda 9.5 dakika sahada kaldı ve 3.8 sayı attı. NBA'de en kötü sezonunu geçiren Furkan bu yıl tekrardan yükselişe geçmek istiyor. Takımda kalmak istemediğini farklı takımlarda forma giymek istediğini ifade eden milli basketbolcu önümüzdeki günlerde takas olabilir.

FURKAN KORKMAZ110

ONURALP BİTİM

Türk basketbolunun efsanelerinden Mustafa Kemal Bitim'in oğlu Onuralp Bitim bu sezon ilk kez NBA'de sahaya çıkıyor. Majesteleri Jordan'ın takımı Chicago Bulls ile parkede mücadele edecek olan Onuralp Bitim, geçen sezon Frutti Extra Bursaspor ile harikalar yaratmıştı. Atletizm ve hızıyla fark yaratan, estetik smaçlarıyla nam salan milli basketbolcu NBA’de oynamak için çok istekli ve arzulu görünüyor.

Onuralp Bitim geçen sezon gösterdiği performansla EuroCup’ta sezonun en iyi ikinci beşine seçilmişti. 24 yaşındaki milli oyuncu, EuroCup’ta 18 maçta 18.1 sayı, 3.8 ribaund ve 3.2 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Chicago Bulls'un dikkatine çeken basketbolcu harika smaçlarıyla taraftarları ayağa kaldıracaktır. Şut özelliğini de geliştiren Onuralp Bitim rakiplerine korku salıyor.

Milli basketbolcumuz, Chicago Bulls ile iki yönlü kontrat imzaladı. Bu kontrat, standart NBA sözleşmelerinden biraz farklı. Oyuncuların NBA kadrosu ile G-League kadrosu arasında gidip gelmesine izin veriyor. Onuralp Bitim, iki yönlü kontrat statüsü gereğince normal sezonda en fazla 50 maça çıkabilecek. Ancak sezon içerisinde garanti sözleşme imkanına sahip olacak. Chicago Bulls formasıyla Onuralp Bitim, kısa sürede kendini kanıtlayıp kalıcı olacağı tahmin ediliyor.

ONURALP BİİTİM110 

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde güçlü: Karşıyaka zirvede!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.