TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazım Hikmet'in ölümünün 60. yılında yeni şarkı

Sosyalist şair - yazar Nazım Hikmet Ölümünün 60. yılında anılmaya, yeni sanat eserleriyle yaşatılmaya devam ediyor. "Severmişim Meğer" isimli şiiri, yazılışından 61 yıl sonramüzisyen Şükran Alış Mengirkaon tarafından bestelendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Nazım Hikmet'in ölümünün 60. yılında yeni şarkı

Nazım Hikmet yurdundan uzakta, sürgünde geçirmek zorunda kaldığı uzun yıllarda memleket hasretini anlatan belki de en güzel dizeleri yazdı. Nazım Hikmet’in 1962 Mart’ında Prag'da kaleme aldığı "Severmişim Meğer" şiirinde hem yurduna özlemi, hem de yaşamının çeşitli evrelerinin izleğini görebiliyoruz.
Bugüne kadar bir çok farklı dilde ve müzik türünde şiirleri bestelenen Nazım Hikmet şiiri, hala güçlü sesi ve çağdaşlığıyla yeni sanatçılara ilham vermeye devam ediyor. Şükran Alış Mengirkaon, lirik bestesini kendisi yorumluyor. Düzenlemesini, miksini Murat Mengirkaon’un yaptığı şarkının klibini yönetmen Cenker EKEMEN çekmiş. Solist enstrüman olarak şarkıda yer alan Viyolensel’i Gökçe Bahar Oytun çalmış. Ayrıca Geniş Merdiven Orkestra’dan müzisyenler, enstrümanlarıyla kayıtlarda yer almış. ‘Severmişim Meğer’ şiiri 2021 yılında faaliyetlerini Londra’da sürdüren, sanat merkezi Southbank Center tarafından son 50 yılın en güzel 50 aşk şiirinden biri olarak seçilmişti. Şükran Alış Mengirkaon’un teklisi Nazım Hikmet’in 60. ölüm yıldönümü olan 3 Haziran 2023 tarihinde, Anadolu Müzik etiketiyle youtube ve diğer müzik streaming platformlarında yayında olacak. HABER MERKEZİ

Kayıt , düzenleme, mix, Lavta : Murat MENGİRKAON
Viyolonsel: Gökçe Bahar OYTUN
Akustik Gitar: Kurtuluş DOĞRU
Bas Gitar: Asım Murat OKUR
Piyano: Barış YILDIRIM
Yapım: Anadolu Müzik / Cem YILMAZ
Klip: Cenker EKEMEN
Sahne Işık: Koray KANALICI
Kapak Tasarımı: Utku Deniz SİRKECİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.