TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narlıdere'den vatandaşlara psikolojik destek

Psikolojik Danışma Birimi, toplumsal hayatta çeşitli problemlerle karşılaşan yurttaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Narlıdere'den vatandaşlara psikolojik destek

Narlıdere Belediyesi’nin Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi bünyesinde hizmet veren Psikolojik Danışma Birimi, ilçede yaşayan yurttaşlara psikolojik destek sağlıyor. Toplumsal hayattaki gelişmelerden etkilenen vatandaşlara haftanın belirli günlerinde hizmet veren Psikolojik Danışma Birimi; stresli yaşam, aile sorunları, gelecek kaygısı gibi problemlerle karşı karşıya kalanların zor günlerinde yanlarında oluyor. Toplumsal yapıdaki dönüşümlerden etkilenen yurttaşların yaşadıkları sorunlarla başa çıkması için çalışmalar yürüten ve hayata adapte olmalarını sağlayan birim, ücretsiz olarak hizmet veriyor.

“KORKULARINI VE KAYGILARINI AZALTIYORUZ”

Psikolojik Danışma Birimi Sorumlusu Psikolog Ayça Gül Danış, vatandaşların günlük hayatta birçok problemle karşılaştığını ve her sorunu tek başına çözmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “Bu noktada biz devreye giriyoruz. Stres, ailevi sorunlar ve çeşitli travmalarla mücadele etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Danışanlarımızı kendilerine güvenmeleri noktasında motive ediyoruz. Yaşadıkları sorunları nasıl aşacakları konusunda onları cesaretlendiriyor ve bilgilendiriyoruz. Örneğin, 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin ardından ilçemize yerleşen birçok depremzede yurttaşımız oldu. Onlarla sürekli görüşüyor ve kaygılarını azaltmaya yardımcı oluyoruz. Ayrıca otizmli bireylerimize, engelli yurttaşlarımıza yönelik özel çalışmalarımız oluyor. Genç, yaşlı, çocuk demeden her bir yurttaşımızın yanındayız. Danışanlarımızın öz-yeterliliklerini ve becerilerini harekete geçirmek için destekleyici ve yönlendirici olmaya devam edeceğiz” dedi.

Psikolojik Danışma Birimi Sorumlusu Danış, aile içinde ya da dışında fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete uğrayan kadınların da her zaman yanında olduklarını belirterek, “Birimimiz, toplumsal hayatta çeşitli problemlerle karşılaşan kadınların yanında olmaya, onların korkularını ve kaygılarını yenmesinde gereken rolü üstlenmeye devam edecek” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.