TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müşahitler sınıflara alınmadı! 'Çift zarf’ iddiası

İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, sabah saatlerinde bazı müşahitlerin sınıflara alınmaması sorunuyla karşılaştıklarını ve ‘çift zarf’ duyumu aldıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Müşahitler sınıflara alınmadı! 'Çift zarf’ iddiası

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye, yüzyılın seçimi olarak adlandırılan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için sandık başına gitti.

Ülkede milyonlarca vatandaş, 13. Cumhurbaşkanı ve parlamentodaki temsil için oy kullanırken, sandıklarda bazı usulsüzlüklerin yaşandığı iddiaları da gündeme geldi.

İddialara göre; bazı sandık başkanları bazı okullarda müşahitlerin sınıflara girmesini engellemeye çalıştı. Konuya ilişkin bilgi veren İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, iddiaların doğru olduğunu ancak sorunun çözüldüğünü belirtirken çift zarf konusuna ilişkin bazı duyumlar aldıklarını söyledi.

BAYRAKLI VE BORNOVA’DA BU SORUN YAŞANDI
Yaşanan ‘müşahit’ sorununa müdahale edildiğini belirten Yılmaz, “Biz meslektaşlarımızı müşahit kartlarıyla gönderdik. O nedenle kendilerinde müşahitlerin bütün yetki ve sorumlulukları vardır. Sabahın erken saatlerinde bu tip bazı sorunlar yaşandı ancak çözüldü. Müdahale ettik, konu ilgililere iletildi. Bu görevlendirme müşahit kartlarıyla yapıldığı için müşahitin yetki ve sorumluluklarıyla hareket edilmesi gerekiyor. Orada avukat değil müşahit kimliği önde. Müşahitlerin hangi sebeplerle orada bulunduğu sandık başkanlarınca bilinmesi gereken bir konu. Bilmeyenlere bu durum hatırlatıldı. Bayraklı ve Bornova’daki bazı okullarda bu sorunlar yaşandı. Bunun dışında meydana gelen diğer sorunlara da sahadaki arkadaşlarımız müdahale ettiler” dedi.

‘ÇİFT ZARF’ İDDİASI
Çift zarf kullanımı konusunda da bazı duyumlar aldıklarını ifade eden Yılmaz, “Tutanakları görmeden bu konuda net bir şey söyleyemeyiz. Ancak bazı okullarda iki ayrı zarf kullanıldığı söylendi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için. Bunların önüne geçilmeye çalışıldı. Bazı şeyler duyum oluyor. Teyit gerekiyor. Biz bu konuyu önemsiyoruz ve sahadaki arkadaşlarımızı okullardaki arkadaşlarımız yardımcı olmaları için gönderiyoruz” diye konuşu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.