TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Dalkılıç, İzmir’de sevenleriyle buluşacak

Ünlü pop sanatçısı Murat Dalkılıç, İzmir’e konser vermeye geliyor. Murat Dalkılıç İzmir’e ne zaman geliyor? İşte konserin günü ve tarihi…

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Murat Dalkılıç, İzmir’de sevenleriyle buluşacak

Ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç, İzmir'e özel bir konser için geliyor. İzmir'in Menemen ilçesinde düzenlenecek olan İncir Festivali kapsamında sahne alacak olan Murat Dalkılıç, hayranlarına unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak. Genç sanatçı Dalkılıç, 27 Ağustos akşamı saat 20.00’de sahne alacak. Binlerce vatandaşın konser alanını doldurması beklenen bu etkinlikte Murat Dalkılıç, festival ziyaretçileri ile bir araya gelerek eğlenceli ve coşkulu anlar yaşatacak.

MURAT DALKILIÇ KİMDİR?

Ünlü Türk şarkıcı Murat Dalkılıç, Türkiye müzik sahnesinin tanınmış isimlerinden biridir. 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de doğdu. İlkokulunu ve orta öğretimini Kuşadası’nda tamamladı. Genç yaşına rağmen müzik kariyeri boyunca birçok başarı elde eden Murat Dalkılıç, o dönemde basketbolcu olmaya karar verdi. Müzik, resim ve basketbolun dışında diğer sosyal faaliyetleri de hobi olarak yapan Dalkılıç, 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurdu ve grubun solistliğini yaptı. 17 yaşında iken Kuşadası’nda lise zamanında profesyonel basketbolcu oldu. Aradan 1 yıl geçtikten sonra basketbolu tamamen bırakan ünlü sanatçı müzik yapmaya karar vererek barlarda gitar çalarak müzik hayatına başladı. Murat Dalkılıç, müzik kariyerine 2007 yılında ilk EP albümü "Kasaba" ile profesyonel anlamda adım atmıştır. Bu albümde yer alan 4 şarkıdan yalnızca "Kasaba" adlı şarkıya klip çekilmiştir. "Kasaba" şarkısı, birçok müzik listesinde 1 numaraya yükselmiş ve Türkiye resmi müzik listesinde de bir numaraya kadar yükselmiştir. 2009 yılında Sony Music ile anlaşan Murat Dalkılıç, "Pardon" ve "La Fontaine" adlı single'larını müzikseverlerle buluşturdu. Ardından 2010 yılında ilk stüdyo albümü olan "Merhaba"yı 4 Haziran 2010 tarihinde Sony Music etiketiyle satışa sundu. Albümden "Külah", "Kıyamadım İkimize", "Merhaba Merhaba", "Dönmem" ve "Çatlat" şarkılarına klip çekti. "Kıyamadım İkimize" şarkısı Türkiye resmi müzik listesinde 3 numaraya kadar yükseldi. "Merhaba Merhaba" şarkısı ise Kral Pop Top 20 listesinde 26 Şubat 2011 tarihinde bir numaraya yükseldi. Aynı şekilde "Çatlat" şarkısı da 23 Eylül 2011 tarihinde 1 numaraya erişti. 2011 yılında ise Volga Tamöz'ün çalışması olan Grup Hepsi ile "Şık Şık" adlı şarkıda düet yapmıştır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de Muazzez Ersoy rüzgârı esecek

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.