TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mülkü Aşırt vekil olmak için kolları sıvadı

Mülkü Aşırt yıllardan bu yana sivil toplum kuruluşlarında edindiği tecrübelerini meclise taşımak için AK Parti’den İzmir milletvekilli aday adayı oldu

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mülkü Aşırt vekil olmak için kolları sıvadı

Bedensel Engelliler Yaşam Derneği Genel Başkanı Mülkü Aşırt yani engellilerin ağabeyi yıllardan bu yana sivil toplum kuruluşlarında edindiği tecrübelerini meclise taşımak için 2023 Genel Seçimleri’nde AK Parti’den İzmir milletvekilli aday adayı oldu. Yarım asra yaklaşan engelli hakları mücadelesini ve yapmak istediklerini Gündem Buca’ya anlatan Mülkü Aşırt, “Engelli dostu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinden başka bir partide mücadeleye devam etmeyi hiçbir zaman düşünmedim” dedi.
 

80’Lİ YILLARDAN BERİ MÜCADELE EDİYORUM
İlk siyasi çalışmalarına 80’li yıllarda Anavatan Partisi ile birlikte başladığını ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Mülkü Aşırt, “ANAP’ta gençlik kollarında, engelli genel başkanlığı, çalışma hayatı komisyonu genel başkan yardımcılığı ve en son da Türkiye’nin 67 vilayetinin engelli genel başkanı oldum. Siyasi hayatım o zaman çok renklendi. Bugün de çalışmalarımıza devam ettim. Ardından reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte tüm engelli dünyamızla birlikte Sayın Binali Yıldırım’ın ilk İzmir’e geldiğinden bu yana yanındayız. Şimdiki genel başkan yardımcımız Sayın Hamza Dağ ile de gençlik kollarından bu yana mücadelenin içindeyiz” dedi.
 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN 'LA UFKUMUZ AÇILDI
Siyasete atılmasının birinci nedeninin engelli haklarını alabilmek olduğunu anlatan Mülkü Aşırt, “Geçmişte rahmetli Turgut Özal’ın katkıları oldu ancak bize en büyük önemi veren Recep Tayyip Erdoğan oldu. Evde bakım ücretleri, engelli aylığı konularında yaşlıya engelliye en büyük katkıyı bu hükümetler yaptı. Artık sokaklarda dilenci olan engelli görebiliyor musunuz? Sokağa atılan engelli görebiliyor musunuz? Önceden sokağa atılıyordu engellilerimiz bugün ise engelliye bir çakıl taşı değecek diye korkuyor Ailesi. Çünkü evde bakım parası alıyor. Her türlü yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın emri ve riyasetinde o kadar yardımlar yapılıyor ki engellilerin hiçbir yerde çalışmasına gerek kalmadı. Çünkü hem evde bakım aylığı veriliyor ona bakarsın diyor isterlerse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı arayarak haftada bir gün gelip onların temizlikte bile ihtiyaçlarını karşılıyor. Yani madden ve manen bunları bize veren Recep Tayyip Erdoğan iken bir STK Genel Başkanı engelli dünyasının ülke ağabeyi olarak benim başka bir yerde olabileceğimi düşünebilirim. 15 yaşımdan beri gerçek engelliliğin her bir çilesini çekmiş biri olarak Özal'la gözlerim açıldı, Recep Tayyip Erdoğan'la ufkum açıldı. O yüzden AK Parti’deyim” dedi.
 

TÜM DOSYALARIMIZ, PROJELERİMİZ HAZIR
Milletvekili olması halinde neler yapmak istediklerini de sıralayan Mülkü Aşırt, “Engelli haklarını alabilecek tek STK başkanı olduğumu düşünüyorum. Engellilerin yaşadığı tüm sorunları biliyorum. Birinci derecedeki mağduriyetleri ortadan kaldırmak için çalışacağız. Ben şunu bilirim. Ben bir şey yapılacaksa yaparım, çözülecekse çözerim imkanlar dahilinde değil imkanlar oluşturulur. Benim Mülki Aşırt benim telefon numaram 1995-96'dan beri aynı. O günlerde arayanlar bugün de ararlar. Beni arayıp da açamadığım numaralara geri dönerim. Konuşuruz. Çünkü liyakat, sadakat ve siyaset bunlar birlikte olmalı ki güçlü olasın. Büyük Türkiye'nin büyük ve parlak geleceği için atılması gereken adımların içinde önce bu olmalı. Hiç kimsenin dile getirmediği bir şey var. Türkiye Cumhuriyeti sosyal adalet hukuk devleti olduğu için, biz on milyonun üzerinde 12 milyona yakın engelli dünyasına Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve tüm Türkiye'deki belediyelerdeki sosyal hizmetler bölümleri yüzde 20’sini biz engelli, yaşlı ve muhtaçlara ayırmak zorundadır. Biri bile ayrılmıyor ve birinci bunu ayıracağız. Tüm STK'lara da gerçek done vereceğiz. Bunlara bütçeden belirli paylar o Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ayrılan paydan STK'lara da ayrılması gerekiyor. Neden STK'lar olmadan sivil toplum olmadan devlet ülke yönetilemez. Bunu yapabilecek kişilerden biri de benim. Çalışmam da var, dosyalarım da var” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.