TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’da kuraklığın boyutu gözler önüne serildi

Muğla’da bir yıl önce çekilen fotoğraf karesi ile bir yıl sora çekilen fotoğraf karesi kuraklığın boyutunu gözler önüne serdi

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muğla’da kuraklığın boyutu gözler önüne serildi

Son yılların en kurak kış aylarını yaşayan Muğla’da bir yıl önce çekilen fotoğraf karesi ile bir yıl sora çekilen fotoğraf karesi kuraklığın boyutunu gözler önüne serdi.

AW846934_02

Dünyanın çıkılan değil inilen tek yaylası olma özelliğini taşıyan Menteşe ilçesindeki Karabağlar Yaylasında bir yıl önce çekilen ve tamamen su ile kaplı Karabağlar Yaylası, bir yıl sonra aynı noktadan çekilen fotoğraf karesi arasında yüzde yüz değişim yaşanıyor.

AW846934_01

Rize’den sonra en fazla yağış alması ile bilinen Muğla, Ege Bölgesinde en kurak iller arasında ilk sırada yer aldı. Geçen yıl 10 Mart’ta kar yağışı nedeniyle yollar kapanırken, 13 Mart’ta içinde yüzlerce su kuyusunu barındıran Karabağlar Yaylası, bu yıl su kuyularında büyük düşüş yaşanıyor.

Geçen yıl tamamen su ile kaplı olan Karabağlar Yaylasında bu araziler erken sürüldü. Büyük oranda tütün üreticilerinin yer aldığı Karabağlar Yaylasının iç kesimlerinde ise yayla sakinlerinin kışlık üretimleri için sebze ekim çalışmalarına başladıkları görüldü. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.