TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’da şiddetli lodos ve sağanak yağış: Ağaçlar devrildi, sokaklar dereye döndü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos, öğlen vakti yerini sağanak yağışlara bıraktı. Fırtınanın etkisiyle kırılan ağaçlar, sokakları adeta dereye çevirirken, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 14:45
Kaynak: İHA
Muğla’da şiddetli lodos ve sağanak yağış: Ağaçlar devrildi, sokaklar dereye döndü

Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos, kısa sürede etkisini artırarak öğlen vaktinde sağanak yağışlara dönüştü. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ve AFAD tarafından yapılan turuncu kodlu uyarılar, fırtına ve yağışların olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunmuştu. Ancak, bazı sporcular, şiddetli rüzgarı fırsat bilerek sörf yapma cesareti gösterdi.

Fırtına nedeniyle birçok ağaç kırıldı ve yıkılan ağaçlar araçların üzerine düştü. Yağışla birlikte Kapalı Çarşı'da su baskınları yaşandı, Turunç Mahallesi'ndeki bir yolda çökme meydana geldi. Özellikle ilçe genelinde sokaklar adeta dereye dönerken, belediye ekipleri gece boyunca teyakkuz halinde olup olumsuz durumlarla hızlı bir şekilde mücadele etti.

Belediye ekipleri, yaşanan olumsuz durumlara anında müdahale ederek su tahliye çalışmalarına başladı. Meteorolojik verilere göre, sağanak yağışlı hava önümüzdeki saatlerde de aralıklarla devam edecek. Vatandaşlar, sel ve su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.