TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mor Dayanışma’dan seçim şartnamesi 

Mor Dayanışma Ege Bölge Sözcüsü Didar Gül, seçim şartnamesini açıklayan bir basın açıklaması yaptı. Kadınların taleplerini sıralayan Gül, “Kimliklerimizi belirleyen tek olgu cinsiyetimiz değil” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mor Dayanışma’dan seçim şartnamesi 

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

İzmir Mor Dayanışma, 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken düzenlediği basın toplantısı ile seçim şartnamesini açıkladı. Serüven Kültür'de düzenlenen toplantıda açıklama yapan Mor Dayanışma Ege Bölge Sözcüsü Didar Gül, kadınların taleplerini sıraladı. 
“Kadın cinayetlerini ve erkek şiddetini önleme merkezleri acilen açılmalıdır” diyen Gül, şöyle devam etti: “Kadınlara yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik her türlü şiddeti önlemek için etkin merkezler açılmalı ve bu merkezlerin kuruluş ve işleyişine kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları dahil edilmelidir. Bu merkezlerin nerede ve nasıl açılacağı şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Karar mekanizmalarında kimlerin olacağı demokratik yöntemlerle belirlenmeli. Kadın cinayetleri faillerinin cezalandırılması etkin olarak uygulanmalıdır.” 

TEK OLGU CİNSİYETİMİZ DEĞİL! 
Gül, talepler arasına şunları da ekledi: “Kimliklerimizi belirleyen tek olgu cinsiyetimiz değil. Kadın olmaktan kaynaklı yaşadığımız ortak sorunlar yanında, sınıfımız, inancımız, inançsızlığımız, ırkımız, dilimiz, kültürümüz, cinsel yönelimimiz dolayısıyla da yaşadığımız, iç içe geçen özgün sorun alanlarımız var. Bütün inançlara ve inançsızlığa mesafeli olan, ama tüm inançların ve inançsızlığın özgürce yaşanabileceği, tek bir inancı dayatmayan bir halkçı-demokratik laiklik ilkesi yeni bir toplumun inşasında demokratik ve güvenceli bir yaşamın olmazsa olmazıdır. Erkek egemen, halkçı ve özgürlükçü olmayan, çürümüş, despotik laiklik anlayışına karşı, halkçı, demokratik, cinsiyetsiz bir laiklik anayasal güvence altına alınmalıdır.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.