TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mizah dolu bir kitap: ‘Stephanie'nin At Kuyruğu’

Robert Münsch’ın kaleme aldığı ve A. Bahadır Ahıska tarafından Türkçeye kazandırılan ‘Stephanie'nin At Kuyruğu’ raflarda yerini aldı 

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 16:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mizah dolu bir kitap: ‘Stephanie'nin At Kuyruğu’

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Kanada ve ABD'yi karış karış gezerek çocuklara öykü anlatan ve yazdığı kitapları dünya çapında beğeniyle okunan Robert Münsch'tan mizah dolu bir kitap: ‘Stephanie'nin At Kuyruğu’ 

Yazarın yaratıcı fikirleri ve mizahi dilinin yansıdığı kitapta, farklı, kararlı olmanın yanı sıra zekice bir davranışla şiddete bulaşmadan taklitçilere ders vermeyi anlatıyor. Büyük bir şöhrete rağmen mütevazı bir şekilde kendisini bir yazar olarak değil, bir hikaye anlatıcısı olarak tanımlayan Robert Münsch, yarattığı tiplerle sadece çocukların değil, büyüklerin de yüzlerinde tebessüm yaratacak düzeyde kıvrak bir mizaha sahip.

Ayrıca, kitap A. Bahadır Ahıska tarafından Türkçeye de kazandırıldı.

2-206

KİTABA DAİR… 
Kendi deyimiyle hikayecinin Türkçeye çevrilen bu güzel eserinde, Stephanie'nin sınıfındaki çocuklardan hiçbirinin saçında atkuyruğu yok, bu yüzden Stephanie bir atkuyruğunun olması gerektiğine karar veriyor. Oysa ertesi gün sınıf arkadaşlarından beğeni dolu cümleler beklerken onların dalga geçtiklerini görüyor. Fakat Stephanie pes etmemekte kararlı ve kendisini onaylamayan arkadaşlarının sonradan birer kopyacıdan farklı olmadığını fark etmesi keyfinin yerine gelmesini sağlıyor. Peki, bunu nasıl yapıyor?

ROBERT MÜNSCH KİMDİR?
Yazarın ince mizah dolu bu eseri sadece küçükleri değil, anne ve babalarını da kahkahalara boğacak bir akışkanlığa sahip. Kitapları sadece Kuzey Amerika'da 70 milyondan fazla satan Robert Münsch, Kanada'da defalarca ‘Yılın En Çok Satan’ ve ‘En Çok Beğenilen Çocuk Yazarı’ ödülü kazanmış, ünü sadece Kanada'ya değil, tüm Kuzey Amerika'ya yayılmış, kitapları 30'dan fazla dile çevrilmiş bir yazar. Yayınlanmış 90'dan fazla kitabı olan ve bu yaratıcılığını dokuz çocuklu kalabalık bir evde büyümüş olmasına bağlayan Münsch, Kanada'da bazı kitaplarının adları yeni kurulan devlet okullarına verilecek kadar önemli bir yazar olarak kabul ediliyor. Okurlarıyla enteraktif ilişkiler kurmayı seven ve bu ilişkilerden çıkan yaratıcı sonuçları daha sonraki kitaplarına da taşıyan Robert Münsch her yıl on binlerce okur mektubu alıyor. 

1-331

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.