TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Kırkpınar: “Her oy bir namus”

AK Partili Vekil Kırkpınar, muhalefetin seçimi kazanması için iyi bir fırsat doğduğunu ancak AK Parti’nin oy oranını koruduğunu vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milletvekili Kırkpınar: “Her oy bir namus”

HULUSİ YEĞMEN

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Erdal Erek ile Siyaset Kulisi’nin konuğu AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar oldu. Vekil Kırkpınar, “11 vilayetimizde olan deprem, Rusya - Ukrayna savaşı gibi birçok olay yaşadık, bunların muhalefetin öne geçmesi, seçimi kazanması için iyi bir fırsattı ancak biz oy oranımızı koruduk” dedi. 
“Rekor bir oyla, rekor milletvekili hedefiyle yola çıktık” diyerek konuşmasına başlayan Kırkpınar, “İzmirli vatandaşlarımız Cumhur İttifakı olarak 9 milletvekilini takdir etti… İzmir’de 1 milyona yakın oy aldık, toplamda 3 milyona yakın oy aldık. 1/3’ünü İzmir’den almışız bu çok ciddi bir oy ama daha fazlasını bekliyorduk. Oy isterken sahada vatandaşlarımıza anlattık ancak vatandaşa kendimizi tam anlatamamışız, vatandaş böyle karşılık vermiş. Sahada ciddi çalışmalar yaptık, vatandaşlarımıza 21 yılda yaptıklarımızı, yapmak istediklerimizi anlattık” ifadelerini kullandı.  

Yaşar Kırkpınar

OY ORANIMIZI KORUDUK 
Kırkpınar, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşımız bizlere bir uyarıda bulunup ayar veriyor! 260 bin oy daha alsaydık bugün 2. turu konuşmuyor olacaktık. Referandumdan gelen 50+1 kanunundan dolayı 2. tura kaldık, normalde seçimi kazandık. Türkiye ortalamasında en az oy kaybettiğimiz yer İzmir, İzmir halkı bize olan desteğini muhafaza etti. 11 vilayetimizde olan deprem, Rusya - Ukrayna savaşı gibi birçok olay yaşadık, bunların muhalefetin öne geçmesi, seçimi kazanması için iyi bir fırsattı ancak biz oy oranımızı koruduk… 3 aylık bir hükümetken muhtırayla karşı karşıya kaldık, parti kapatma davasıyla karşılaştık, gezi parkı olayları, 15 Temmuz Darbesi… Bütün bu hadiselerle karşılaştık ve liderimiz bunlarla başa çıktı, insanlar bunu görüyor ve şöyle diyor, ‘Bütün bu olumsuzlar ortalıktan kaldırıldığında bu yapı öylesine güzel işler yapar ki…’ Türkiye artık dünya ticaretinden yüzde 1’in üzerinde pay alan, bölgesinde ve dünyada lider olan bir ülke haline geldi. Artık sadece kendi sorunlarıyla uğraşan bir ülke değil, çevreye yardım eden, sadece tribünde değil hem sahada hem de masada siyaset üreten bir ülke haline geldi. Vatandaş tüm bunlara baktığında bir güven duygusu hissediyor, tüm bu yapıyı yöneten bir lider görüyor.” 

SİNAN OĞAN’IN DA ARZUSU BU YÖNDE 
“Vatandaş muhalefete baktığında, vaatlerinde tutarsızlıklar görüyor” diyen Vekil Kırkpınar, “14 Mayıstan sonra Sayın Kemal Kılıçdaroğlu politika değişikliğine gitti. Vatandaş bu gelgitleri görüp yorumluyor, samimi olmadıkları için de vatandaşı ikna edemiyorlar. İstikrarlı bir politika yürütüyoruz, yıllardan beri ‘yerli ve milli’ düşüncesindeyiz. Her alanda yerli ve milli olmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Hem içerde hem de dışarda bu yolda yürüdük. Hiçbir zaman bundan taviz vermedik. Göçmenlerin onurlu bir şekilde gideceklerini, onlara yer ayarladıkça, düzenlerini kurdukça düzenli bir şekilde göndereceğimizi yıllar önce söylemiştik, bu politikamızda da herhangi bir değişiklik yok. Sayın Sinan Oğan’ın da arzusu bu yöndeydi, Sinan Oğan da ‘Yerli ve Milli’ bir anlayıştan gelen birisi” bilgisini paylaştı. 

ilkses tv

ALAYCI PAYLAŞIMLAR YAPARAK… 
Kırkpınar, “Kılıçdaroğlu bu seçimi bir maç gibi görüyor ve taktik değişikliğine gitti, halkımız onlarla oynanıldığını görüyor, hissediyor ve sonuç bu seçimde çok daha farklı olacak. Muhalefet 2. tur kampanyasını yapmak için hem kendilerine hem de teşkilatına bir motivasyon sağlamak zorunda ve ben bu bakış açılarına saygı duyuyorum. Seçmenimize rehavete kapılmadan bir daha sandığa gidip aynı yönde oylarını kullanmalarını telkin ediyoruz. Millet İttifakı seçimi kazanmak için hem içerde hem dışarıda çok fazla taviz verdi. Kandil’den sıraya girdiler, ‘Biz Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz, bu seçimi kazanmalıyız’ gibi ifadeler kullanıyorlar. HDP yöneticileri de bütün tutsakları serbest bırakacaklarını, 100 yıllık Cumhuriyeti değiştireceklerini, tüm KHK’lıları görevlerine iade edecekleri söylemlerindeler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan yardımcılarının Van’da ve Erzurum’da halkımızı tahrik edip iç savaş çıkarmaya yönelik girişimlerini vatandaşımız gördü ve kararını vatandan, birliktelikten ve istikrardan yana verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan yardımcıları alaycı paylaşımlar yaparak 20.30 gibi sonuçları öngördüklerini, bu seçimi kazandıklarını söyleyerek seçmeni kandırdılar. 2-3 saat sonra ajanslardan birbirleriyle yüzde 100 uyuşan gerçek sonuçlar ortaya çıktı. Halkımız bunu gördü ve karşılığını 28 Mayıs’ta verecek” eleştirisinde de bulundu. 

BU İŞİ ÇOK İYİ YAPIYORUZ 
Parlamentoda çoğunluğu aldıklarını kaydeden Vekil Kırkpınar, “Milletimiz bu istikrarla gidecek ve bir daha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecek. Son dakikada politika değiştiren, maçı sürekli kaybetmiş birine teveccüh etmez. Dünyada seçim yapan birkaç ülkeden biriyiz. Seçimlerin yüksek katılımla gerçekleşmesi, sağlıklı bir seçim yapılması, sonuçların sağlıklı bir şekilde açıklanması ve itiraza açık olması açısından örnek bir durumdayız. Bu işi çok iyi yapıyoruz. Muhalefetin ‘Powerbanklarınızı alın, elektrikler kesilecek, diktatörler seçimi vermeyecek, ayaklanma olacak’ söylemleri vardı. Diktatör olan birisi seçimi yüzde 49,50’ta bırakır mı? Bu söylemlerin hiçbiri olmadı. Seçimde verilen her oy bir namustur, o sandığa giren oy aynı şekilde çıksın, bunu kendi müşahitlerimize de söylüyoruz. Sandıkta her partiden müşahit olmalı, her şey şeffaf bir şekilde olmalı, yapılmalı. Bu seçimde de sağ salim, huzurlu bir şekilde netice elde edeceğiz. 28 Mayıs’ta Türkiye bir seçim yaşayacak, biz buna 100 yılın seçimi diyoruz. Halkımız 14 Mayıs’ta parlamento çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na verdi. 28 Mayıs’ta da Sayın Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla seçecek, Türk halkının istikrardan yana olup 5 yıllığına yeniden Cumhurbaşkanımızı seçeceğine inancım tam. 28 Mayıs’ta yaşayacağımız seçimimizin, vatandaşımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.