TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Çankırı fidan dikimine katıldı

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Kısık mevkiindeki fidan dikim organizasyonuna katılan AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, ağaçlandırmada dünya dördüncüsü olduğumuzu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 11:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milletvekili Çankırı fidan dikimine katıldı

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Menderes’e gitti. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Kısık mevkiindeki fidan dikim organizasyonuna katılım sağladı. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artçı ve teşkilat mensuplarıyla birlikte fidanları toprakla buluşturan Bölünmez Çankırı basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

81 İLDE BİN 23 FARKLI LOKASYONDA

Ülke geneli 4 milyon İzmir’de ise 42 bin 200 fidanın toprakla buluşturulduğunu dile getiren Bölünmez Çankırı, “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutlanması uygun görülmüştür. Hem kültürümüz hem de dinimiz bize tüm bitkiler ve hayvanlar dahil canlıların tamamına karşı sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler. Bizler, ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ düsturuna sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu yıl ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ mottosuyla kutladığımız 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, 81 ilde bin 23 farklı lokasyonda yine her yaştan 10 binlerce vatandaşımızın katılımıyla ülke genelinde 4 milyon civarında fidanı toprak ile buluşturuyoruz. İzmir’de ise 31 lokasyonda 42 bin 200 fidanı 16 bin 500 hemşehrimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Bizler Menderes, Kısık’ta 25 dönümlük bu arazide 3200 fidanın dikimini teşkilatımız ve Menderesli hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA DÖRDÜNCÜYÜZ

Türkiye’nin yeşil ve yeşili korumakta örnek bir ülke olduğunu vurgulayan Bölünmez Çankırı, “Birleşmiş Milletler küresel orman kaynakları raporuna göre Türkiye, ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da birinci, dünyada 4. sırada yer alıyor. Hedefimiz 2022 yılı sonuna kadar dikilen fidan sayısını 7 milyara ulaştırmaktır. Doğal afetler konusunda eskiden olduğu gibi çaresiz kalan bir ülke konumundan çıktık. Erozyonla mücadelede dünyaya örnek bir ülkeyiz. Artık her yıl Kıbrıs adası büyüklüğünde bir toprağı kaybetmiyoruz. Orman yangınlarına karşı mücadelede önemli bir ivme kazandık. Yangınlar konusunda uluslararası seviyede güçlü iş birlikleri oluşturmamız gerekiyor. Türkiye olarak aldığımız tedbirlerle yangına ilk müdahale süresini 40 dakikadan 12 dakikaya indirdik.

Yanan orman alanlarını süratle yeniden ağaçlandırıyoruz. Hedefimiz yangından zarar gören alanların ağaçlandırma çalışmalarını 1 yılda tamamlamak oluyor. Her vatandaşımız için 3 fidan hesabı ile 252 milyon fidanı ile yıl bitmeden dikmiş olmayı öngörüyoruz. Türkiye Yüzyılında dikilen tüm fidanların ülkemize ve dünyaya nefes olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.