TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİGROS DATATHON İLE PERAKENDENİN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN YARATICI PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

null

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 09:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MİGROS DATATHON İLE PERAKENDENİN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN YARATICI PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mükemmel alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla ileri teknoloji ve inovasyonu iş yapış biçimlerine entegre eden Migros, ülkemizdeki veri bilimi kültürünü desteklemek amacıyla kariyer platformu üyesi 1600’den fazla gencin katıldığı bir datathon düzenledi. Bu yıl ilk kez düzenlenen datathonda, birinci olan Emir Koçak 50 bin TL, ikinci olan Kadir Ahmet Aksu ve Hacı Mehmet İnce 30 bin TL, üçüncü olan Ahmet Tarık Karakaş ve Anıl Öztürk ise 20 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Migros’un, veri bilimi kültürünü desteklemek ve perakendeye yeni çözümler kazandırmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Migros Datathon” büyük ilgi ile gerçekleştirildi. Online olarak yapılan ve rekor sayıda başvuru alan datathonda, yaratıcı fikirleriyle müşteri deneyiminde fark yaratmayı hedefleyen projeler yarıştı.

Migros Datathon’a, kariyer platformu üyesi olan, ağırlıklı olarak mühendislik lisans öğrencisi ve mezunu 30 yaş altındaki 1.600’den fazla genç katıldı. Birbirinden değerli fikirlerin yarıştığı ve oldukça çekişmeli geçen datathonda gençler, Migros tarafından sağlanan verilerle perakendenin iş süreçlerini deneyimlerken, inovatif yaklaşımlarla analitik yeteneklerini sergileme imkanı buldu.

Migros Datathon kapsamında katılımcılardan, belirlenen bir kampanya döneminde müşterilerin geçmiş harcama verilerinden yola çıkarak, kampanyadan faydalanıp faydalanmayacağını tahmin eden, faydalı değişkenler ve veri içerisinde doğru bağlantı kuran projeler geliştirmeleri istendi.  Veriyi doğru okuyan, altyapı ve teknolojinin uyumunu yakalayan projeler toplamda 100 bin TL’lik ödül için yarıştı.

23 Aralık’ta finali gerçekleştirilen datathonda en iyi sonucu elde eden ilk 10 ekip, projelerini jüri üyelerine sundu. Datathon’un birincisi Emir Koçak 50 bin TL, ikinci olan takım Kadir & Mehmet’in üyeleri Kadir Ahmet Aksu ve Hacı Mehmet İnce 30 bin TL, üçüncü olan takım Spray N Pray’in üyeleri Ahmet Tarık Karakaş ve Anıl Öztürk ise 20 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.