TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP'li Şahin'den Başkan Soyer'e deprem konutları tepkisi

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Salahattin Şahin'den, Uzundere'de depremzedelerin kaldığı konutların satışa çıkarılması kararına tepki 

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP'li Şahin'den Başkan Soyer'e deprem konutları tepkisi

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları belediye mülkiyetinde bulunan Karabağlar Uzundere’deki konutlara yerleştirmişti.

Depremden 1 yıl sonra tahsis süresinin sona ermesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Sayıştay’da sorun çıkması’ depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmiş ancak koşullar gereği depremzedelerin konutlardaki süresi iki kez daha uzatılmış ve son olarak 31 Aralık 2022’de konutların tahliye edilmesi kararı verilmişti.

Ancak depremzedelerin kira koşulları ve mevcut ekonomik kriz gerekçe göstererek Büyükşehir’den talep ettikleri ek süre olumlu sonuçlanmış ve depremzedelere konutların tahliyesi için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar müsaade edilmişti.

Öte yandan; tahsis süresinin sona ermesine 27 gün kala Büyükşehir, daha önce de ‘satılacak’ söylemleriyle gündeme gelen ve AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin satılmasına karşı çıktığı Uzundere konutlarının ilk bölümü için satış kararı alındı. 

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU?
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Salahattin Şahin, Uzundere'de depremzedelerin kaldığı konutların satışa çıkarılması kararına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Şahin, "İZBB , bünyesinde yer alan ve Yaşar Kemal Mahallesi’nde bulunan 40 adet taşınmazı 75 milyon TL bedelle satışa çıkarma kararı aldı. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bir tarafta Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelince halka deprem konutlarını ücretsiz vereceğiz derken, diğer tarafta 30 Ekim 2020 depreminden bugüne deprem anıtı yapmaktan başka icraatı olmayan İZBB, uhdesindeki konutları satışa çıkardı. Üstelik bu konutların içinde depremzede vatandaşlarımız barınırken!" dedi.

VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI
MHP'li aday Şahin açıklamasının devamında şöyle konuştu:
"Takip edenler hatırlar, bu konutların içinde barınan depremzede vatandaşlarımıza uygun fiyat ve uzun vade ile satışını öngören 10.01.2022 ve 10.10.2022 tarihli önergelerimiz, CHP İZBB grubu tarafından ret edilmişti.
Bu ayıp CHP İZBB Başkanı Tunç Soyer’e yeter diyemiyorum, çünkü Genel Başkanı gibi verdiği sözü tutmadı. 15 Mart 2021 tarihinde basında yer beyanında; “Uzundere’de bulunan belediyeye ait binaların, evlerde oturan vatandaşlara satılması için harekete geçtiklerini söyledi. Biz bu evlerin uzun vadeli uzun taksitle içinde oturan vatandaşlar isterse, onlara satmak istiyoruz. Eğer memnun kalıp evi gibi hissettiyse, içinde eşyası da mevcut, eğer ev sahibi olmak isterse bunları onlara satmak istiyoruz. 224 aile var bunlar öncelikli olacak.
15 yıldır İzmir’de sadece 960 konut dönüştürebilen İZBB, fay hatları üzerinde beşik gibi sallanan İzmir’li vatandaşlarımızı, depremle baş başa bırakmıştır. Kendi verdiği sözü dahi tutmayan bu siyaset anlayışının ne İzmir’li vatandaşlarımıza ne de Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz derken aslında bu beceriksiz yönetim anlayışının şifrelerini ortaya koyduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Her fırsatta vaadler sıralayıp namus sözü veren Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin işten attığı emekçiler için kılını bile kıpırdatmamıştır.Beşinci yılına giren Tunç Soyer kentin hiçbir kronik sorununu çözemediği gibi, kendisinin söz verip bizim de önerge konusu yaptığımız konutları, depremzede vatandaşlarımız yerine ihale yoluyla satışa çıkararak, depremzede vatandaşlarımıza yalan söylemiş onları kandırmıştır. 14 Mayıs genel seçimlerine sayılı günler kala, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin desteğiyle Cumhur İttifakı adayımız , Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, asrın felaketinin yaşandığı bölgede başlattığı seferberlik hızla devam etmektedir. Cumhur İttifakı olarak verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getiriyoruz. Bunun en güzel örneği 30 Ekim 2020 sonrası İzmir’de 1 yıl içerisinde 1400 konut hak sahiplerine teslim edildi. Rezerv alan içerisinde 3500 konut etaplar halinde hak sahiplerine teslim ediliyor. Bir tarafta TOKİ eliyle Türkiye’nin her şehrinde depreme dirençli konutlar inşaa eden hükümetimiz var, diğer tarafta ÇŞB tarafından ilan edilen riskli alan kararlarını mahkeme yoluyla iptal ettiren bir muhalefet anlayışı var."

5 YILDA 1 KONUT YAPAMADI
"Beşinci yılında bir tane dahi konut yapamayan Tunç Soyer’in, kentsel dönüşümde kooperatif modeli diye lanse ettiği sistem çökmüş, konutlar birkaç kez el değiştirip adeta saadet zinciri gibi rant sistemine dönmüş, Aktepe – Emrez kentsel dönüşüm alanında 6 ay önce Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı temel buhar olup uçmuştur" diyen Şahin şunları söyledi: 

"Dolgu zemin üzerine konumalndırılan 15 – 16 katlı binaların yükünü almadan, Altan Aydın Caddesi’nin iki şeridi dolgu olan inşaat sahasına göçmüştür. Altı aydır zemin daha derin kazı yapılarak sağlam zemin ulaşılmaya çalışılsa da, henüz bir sonuç elde edilememiş, temel dahi atılamamıştır. Bu beceriksiz yönetim anlayışı, 12 yıldır 122 hektarlık 10 bin konutluk Aktepe – Emrez bölgesinin bütüncül imar planlarını dahi yapamamıştır. Chp’li İZBB yönetimi kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kalmış, bunun yerine konserler ve etkinlikler ile halkın gözünü boyamaya çalışmıştır. Buradan sesleniyorum, KRAL ÇIPLAK… Vatandaşlarımız , İzmir’i kışın taşan ve yazın kokan hale getirenlere hak ettikleri dersi, önce 14 mayıs 2023 daha sonra Mart 2024 ‘de sandıkta verecektir." HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.