TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP’li Kalyoncu’dan ‘Sünger Kent İzmir’ eleştirisi

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele için hayata geçirdiği “Sünger Kent İzmir” yağmur suyu hasadı projesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MHP’li Kalyoncu’dan ‘Sünger Kent İzmir’ eleştirisi

SEVAL ASLAN

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklık tehdidine karşı Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Sünger Kent İzmir projesine tepki gösterdi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e tepki gösterdi. Kalyoncu, “Yağmur suyu hasadı konusunda yıllardır dile getirdiğimiz önerileri nihayet İzmir Belediyesi de duymuş. Bakanlığın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bu kapsamda bizim önerilerimizi hayata geçiren düzenlemeyi yapalı neredeyse iki yıl oldu. Soyer inşallah bu sefer sadece tören yapmak ve parsa dağıtmak için değil de halka yararlı bir iş yapmak için hareket eder. Uygulamanın sahada da takipçisi olacağız” dedi.

O ATAMAYI ELEŞTİRDİ

Sitenin köşesine, binanın çatısına 3 metreküplük bidon koyarak sünger şehir olunması ihtimali olmadığını dile getiren Kalyoncu, “Bu arada Belediye tarafından geçirimsiz zeminlerde geçirgen kaplama ve yağmur suyu depolaması düşünülmelidir. Soyer’in, bizim dirençli kentler önerilerimizi yeniden okuyup yağmur hasadı ile ilgili geliştirilmiş örnekleri incelemesini tavsiye ederim. İptidai yöntemler ile değil konunun uzmanları ile çalışmasını tavsiye ediyoruz. Gerçi Soyer belediyenin tarımsal hizmetler daire başkanlığından ziraat mühendisini görevden alıp sosyologu atamıştı, bu çalışmaların başına da alanla alakası olmayan birini getirmiş ise şaşırmayız. Çünkü uygulama bunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.