TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteorolojiden 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapılırken bazı bölgelerde hava sıcaklığının 6 ila 10 derece arası düşmesinin de beklendiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 05:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Meteorolojiden 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 13-17 Mart tarihli hava tahmin raporunu yayımladı. 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapılırken bazı bölgelerde hava sıcaklığının 6 ila 10 derece arası düşmesinin de beklendiği belirtildi. İşte İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli'nin doğusu, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 2

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli çevreleri, Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli, Antalya’nın doğusu ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 3

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzeyli, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40- 80 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 4

18 İL İÇİN  UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Isparta, Mersin, İzmir, Kırşehir, Konya, Manisa, K.Maraş, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Osmaniye için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

Turuncu kod - Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 5

HAVA SICAKLIĞI 6-10 DERECE ARASI AZALACAK

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 6

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli çevreleri, Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli, Antalya’nın doğusu ile Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 7

KUVVETLİ RÜZGÂRA DİKKAT

Rüzgarın, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 8

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu(Kocaeli,Sakarya,Yalova çevreleri)öğle saatlerine kadar aralıklı olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 9

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor.

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 10

14 MART SALI HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 11

15 MART ÇARŞAMBA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 12

16 MART PERŞEMBE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı 6-10 derece düşecek! Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı - 13

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.