TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji açıkladı: Yağmur ve kar yeniden kapıda

Meteorolojiden son dakika uyarısı geldi. Yapılan açıklamaya göre yağmur ve kar yeniden başlıyor. MGM aynı zamanda 5 günlük hava durumu tahmin haritası yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Meteoroloji açıkladı: Yağmur ve kar yeniden kapıda

Ülkemizin 22.03.2023 Çarşamba gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması, çarşamba günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de Perşembe günü; tüm yurtta beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN CİVARINDA

Hava sıcaklıklarının, tüm yurtta mevsim normalleri civarında ve yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, çarşamba gününden itibaren yağış alan yerlerde azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

DEPREM BÖLGESİNE YAĞMUR UYARISI

Deprem Bölgesinde; perşembe gününe kadar yağış beklenmiyor. Perşembe günü batıdan başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Yağışların; perşembe günü; Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevrelerinde, Cuma günü; Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ ve Malatya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; deprem bölgesindeki illerde bir haftalık periyotta mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA DURUMU 

Bugün ise ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ordu, Giresun, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Sıcaklıkların yurdun kuzeydoğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgârın; Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA 

Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 18°CParçalı, zamanla çok bulutlu

İSTANBUL °C, 16°CParçalı, zamanla çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 17°CParçalı, zamanla çok bulutlu

KOCAELİ °C, 17°CParçalı, zamanla çok bulutlu

EGE 

Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°CParçalı, zamanla çok bulutlu

DENİZLİ °C, 20°CParçalı, zamanla çok bulutlu

İZMİR °C, 20°CParçalı, zamanla çok bulutlu

MUĞLA °C, 21°CParçalı, zamanla çok bulutlu

AKDENİZ 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 21°CParçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 22°CParçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 20°CParçalı ve az bulutlu

K.MARAŞ °C, 17°CParçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 14°CParçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 16°CParçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 14°CParçalı ve az bulutlu

SİVAS °C, 6°CParçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ 

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 15°CParçalı bulutlu

DÜZCE °C, 17°CParçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 15°CParçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 10°CParçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 11°CParçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ELAZIĞ °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, 4°CÇok bulutlu

KARS °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu, Siirt çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 16°CParçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°CParçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 17°CParçalı ve az bulutlu

ORHAN ŞEN'DEN HAVA DURUMU AÇIKLAMASI 

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in hava durumu açıklamaları: Çarşamba Batıda, perşembe ve cuma İç Anadolu, Doğu ve Güney Doğuda, cumartesi Güneydoğu Anadolu'da yağmur var. Sıcaklık dalgalı bir seyirde. Bugün ısınıyor. Çarşamba, perşembe azalıyor. Hafta sonu ısınıyor; haftaya tekrar azalıyor.

İstanbul bugün güneşli 16 C. Çarşamba, perşembe yağmurlu 12 C. Hafta sonu güneşli 17 C. İSKİ barajlardaki doluluk oranı %36.63. Geçen yıl bugün %87 idi. Suyumuzu boşa harcamayalım. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.