TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mental ne demek, mental sağlık, mental yorgunluk ne demek? Mentalin TDK anlamı nedir?

Son zamanlarda dilimize İngilizce'den birçok kelime geçmiştir. Mental de bu kelimelerden biridir. Bu kelimeyi gündelik hayatımızda sık sık kullanırız. Peki Mental ne demek, mental sağlık, mental yorgunluk ne demek? Mentalin TDK anlamı nedir? Sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mental ne demek, mental sağlık, mental yorgunluk ne demek? Mentalin TDK anlamı nedir?

Mental sözcüğü, özellikle tıp alanında kullanılan bir terimdir. Dilimize İngilizceden geçen mental sözcüğü, aynı zamanda birçok dilde de kullanılır. Bu sözcük 'zihinsel’ anlamına gelir. Zihin ve akıl ile ilgili konularda mental kelimesi devreye girer. Bu kelimeyi yerinde ve doğru kullanmak isteyenler için ’’Mental ne demek, mental sağlık, mental yorgunluk ne demek? Mentalin TDK anlamı nedir? ‘’ gibi soruların cevaplarını araştırdık detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MENTAL NE DEMEK?

Mental sözcüğünün anlamı, diğer bazı sözcük ve kavramların türetilmesini de sağlamaktadır. Buna göre mental güç, mental yaş ve mental hastalık, mental sağlık kavramları gelişmiştir. Mental sözcüğü günümüzde Fransızca, Almanca ve çoğu Avrupa dilinde kullanılmaktadır. Sözcüğün çıkış noktası Hint Avrupa dilleri olarak bilinmektedir. Sözcüğün tıp alanında kullanılması, tüm dünya dillerine girmesini sağlamıştır.

TDK’YE GÖRE MENTAL NE DEMEK?

Bu kelime ‘’zihinsel’’ anlamına gelir.

MENTAL SAĞLIK NE DEMEK?

Mental sağlık yani ruh sağlığı kişinin psikolojik, davranışsal ve duygusal bütünü anlamına gelir. Dünya sağlık örgütüne göre mental sağlık, özde iyi olma hali, yeterlilik hissi, sosyal olma, entelektüel bakış açısı, duygusal performansı iyi yönetme becerisi anlamlarına gelir.

MENTAL YORGUNLUK NE DEMEK?

Mental yorgunluk; Psikolojik yorgunluk anlamına gelir. Bu da devam eden stres, yoğun ve baskı altında uzun süre çalışma gibi koşullar nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Mental yorgunluğun duygusal, bilişsel ve fiziksel birçok belirtisi olabilir.

MENTAL GÜÇ NE DEMEK?

Mental olarak yani psikolojik olarak dayanıklı olmak, zorluklar en üst seviyedeyken bile yüksek performans gösterebilme yeteneğidir. Bu durum odaklanma ve kararlılık sağlar.

MENTAL YAŞ NE DEMEK?

Psikolojide, zekâ testleriyle saptanan ve takvim yaşından farklı olarak belirli bir yaş grubuna özgü becerilerle zihinsel etkinliği ifade eder.

MENTAL HASTALIK NE DEMEK?

 Mental hastalık; ruhsal bozukluk, akıl hastalığı ya da mental bozukluk, sıkıntı, bilişsel işlevlerin bozulması, atipik davranış ve/veya maladaptif davranış ile tanımlanan akıl sağlığı anlamına gelir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Paranoyak ne demek? Paranoid kişilik bozukluğu (PPD) belirtileri

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.