TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menemen’de moloz isyanı: Burada çevre katliamı var!

Menemen ilçesi Koyundere bölgesindeki moloz tepelerine isyan eden bölge sakinleri eylem düzenledi. Muhtar Kahya, “Burada bir çevre katliamı var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Menemen’de moloz isyanı: Burada çevre katliamı var!

ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’in Menemen ilçesi Koyundere mevkiindeki ‘moloz tepeleri’ tepkilerine neden oldu. 2020 yılında yaşanan depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından apartmanlardan çıkan enkaz yığınlarının bölgeye boşaltılmasıyla moloz sorunu giderek tırmanırken, ortaya çıkan kötü görüntü ve çevre kirliliği mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Molozların depolandığı alanın önünde düzenlenen eyleme, Menemen ilçesi mahalle muhtarları, çevre örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla taşıyan vatandaşlar, “Direne direne kazanacağız” ve “Menemen çöplük değildir” sloganları attı.

HER GÜN 100 KAMYON MOLOZ GELİYOR

Yoğun katılımla gerçekleşen eylemde konuşan Gazi Mahallesi Muhtarı Kadri Kahya, “Burada 980 hanenin bulunduğu yerde Büyükşehir daha önce olan deprem atıklarını buraya indirdi. Buna muhtar olarak karşı geldim. ‘Sadece bunlar gelecek başka bir şey gelemeyecek’ dediler. Yazı altına alıp kaydettik. ‘Dışarıdan moloz getirmeyeceğiz sadece deprem atıklarını getireceğiz’ dediler. Mahalle sakinlerine anlattım. ‘Deprem büyük acı, asbest tozunu yutarız acıyı içimize çekeriz ama dışarıdan moloz gelmesin’ dedik. Ama gel gör ki 10 gün önceye kadar her gün 100 kamyon moloz geliyor. Savaş Kaya’yı aradım ‘Gel görüşelim’ dedi. Muhtar emri atanmıştan almaz. Hiçbir muhtara bu denmez. Ben buradaki vatandaş için varım. Tunç Başkan’a mesaj attım burası çok kötü dedim dönüş olmadı. Buraya ÇED raporu verildi denildi bunu veren de suçlu” dedi.

BURADA BİR ÇEVRE KATLİAMI VAR

Molozların depolandığı alanın 100 metre ilerisinde okul olduğuna dikkat çeken Kahya, “Buraya moloz gelemez. 100 metre ilerisinde okula var. 420 hanenin içine bombayı çekip atmak insanları kanser yapmak demektir. Hizmet yapmıyor en azından çöp getirmesinler. 15 gün süre veriyoruz. Arılarım ölüyor dedi arıcı arkadaşım. Asbest tozundan ölüyor dedi, arıların ölmesi insanların ölmesi demektir. Doğa katliamı istemiyoruz. Menemen’in çöp olmasını istemiyoruz. Burayı kaldırmazlarsa 15 gün sonra bu kalabalığın üç misli gelip buraya ağaç dikeceğiz. Buraya ruhsat vermişler, ‘İptal edemeyiz’ diyorlar. Bu ruhsatı kim verdiyse derhal iptal etsinler. Gece saat 10’da bile buraya moloz dökülüyor. Burada bir çevre katliamı var. Bu yapılan ayıptır. Çocukların geleceği ile oynanmaz. Menemen, İzmir Büyükşehir’in çöplüğü mü? İzmir belediye başkanı İzmir’e sahip çıkacak. Hizmete arka mahallelerden başlayacağım dedi ama zulme arka sokaklardan başladı. Ya burayı durdururlar ya da 15 gün sonra gelip çam ağaçları dikeriz. Menemen’in çöp olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.