TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memurların mesai saatleri düşüyor mu? Memurlar günde kaç saat çalışacak?

2023 Ekim ayının ilk günlerinde gündem olan memurların mesai saatlerinde değişiklik olacak mı sorusu, binlerce insan tarafından merak ediliyor. Memur mesai saatleri kaç saat olacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memurların mesai saatleri düşüyor mu? Memurlar günde kaç saat çalışacak?

Son günlerin en fazla araştırılan konularından biri, memurların çalışma saatlerinin azalıp azalmayacağına yönelik yapılan araştırmalar olarak kendini gösteriyor. Özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandıran konu hakkında birçok iddia ortaya atılıyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları ve Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan maddeler ile söz konusu konuya dair detaylar merak konusu oluyor. Memur mesai saatleri kısalacak mı sorusunun yanıtı ve konu ile ilgili son durumu, haberimizin devamında sizin için derledik.

Memurların çalışma saatleri kısalıyor mu?

Memurların çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik oluşan gündem, pek çok kişi tarafından heyecanla takip ediliyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu mesai saatlerinin 6 saate düşmesi yönündeki açıklamaları doğrultusunda açığa çıkan konu, özellikle memur olarak çalışma hayatını sürdüren kişiler tarafından mercek altına alınıyor. Eski Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamalarda dünya çapında örnekleri görülen kısa çalışma saatlerinin, kişilerin iş verimliliğini etkilediğini ve buna yönelik pek çok akademik çalışma yapıldığını belirtmişti. Bu yenilikçi açıklamalarla birlikte OVP’de yer alan bazı maddelerin de bu konuyu destekler nitelikte olması, memurların mesai saatlerinde iyileştirme yapılması yönünde olan inancı güçlendirdi.

Memurlar şu an kaç saat çalışıyor?

Memurların çalışma saatlerinin 5-6 saate indirilmesine yönelik iddialar, memurların şu anda hangi günler ve kaç saat çalıştığının da merak edilmesine neden oldu. Şu anda uygulanan tarifeye göre bir memur haftada 40 saat çalışıyor. Haftada 5 gün çalışan memurlar, cumartesi ve pazar günleri tatil yapıyor. Günlük çalışma saatleri ise 8 saat ile sınırlanıyor. Memurların çalışma saatlerini düşürmeye yönelik çalışmalar sonrasında ise bu sürenin günlük 6 saat olarak belirlenmesi bekleniyor. Böylelikle bir memurun mesaisi sabah saat yine 09:00’da başlarken, 15:30’da son bulacak. Memurların mesai saatleri konusunda meydana gelen son gelişmeler ışığında, söz konusu konuyla ilgili net bir kararın ortaya çıkmadığı görülüyor. Çalışma saatlerine yönelik düzenlemeler için çalışmalar aktif olarak devam ediyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Memur maaşları ne kadar oldu?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.