TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memnun: Mücadele kadınların doğasında var

Eski milli basketbolcu Memnun, “Kadınlar o kadar güçlü olduğu için daha az ilgi, daha az parayla erkeklerden daha fazla başarı elde ediyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 11:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memnun: Mücadele kadınların doğasında var

HÜSEYİN DEMİR/RÖPORTAJ

Yenilmez Armada formasıyla tarihi başarılara imza atan, 1999 sezonunda Galatasaray ile ilk kez Final Four’a kalan, milli takımın efsane basketbolcusu Çelen Memnun sporda toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yönelik gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Memnun, oyunculuk kariyeri, Galatasaray’la yaşadığı başarılarve kadın basketbolunun gelişimine dair İLKSES'e konuştu.

Çelen Memnun 1

Galatasaray’da tarihi başarılara imza attın. Sarı kırmızılılara olan sevgini nasıl ifade edersin?

Galatasaray camiasının büyüklüğünü ilk transfer olduğumda anladım. Hedefler, yapılan yatırımlar, çalışma ortamı çok profesyoneldi. Bu işin ne kadar ciddi bir meslek olduğunun farkına Galatasaray’da vardım. Sarı kırmızılı formayı giydiğimde henüz 18 yaşındaydım. Galatasaray’ın bir parçası olduğumu gönülden hissettim ve onu çok sevdim. Bu hislerim Galatasaray’a karşı hâlen devam ediyor. Sarı kırmızılıları canı gönülden seviyorum ve destekliyorum.

Çelen Kılınç 2023

İLK FİNAL FOUR’U OYNADIK 

Yenilmez Armada formasıyla Türkiye’de ilk kez takım sporlarında final four oynama başarısını gösterdin. Neler söylemek istersin?

Galatasaray ile final Four’a kalma başarısı uzun yıllar içerisinde sistematik bir şekilde geldi. 1988-89 sezonunda Final Four hedefiyle geleceğe yönelik yatırımlar yapıldı ve güçlü kadrolar kuruldu. Bu hedefe10 sene içerisinde ulaştık… Böyle büyük hedefler için sabır, devamlılık, çok çalışarak inanmak gerekiyor ve biz bunu başardık. 1999 sezonunda Avrupa üçüncüsü olarak tarihi başarılara imza attık. Galatasaray’a 92 sezonunda geldim ve bu hedefe ulaşana kadar 7 sene Final Four hayali ile yaşadım. O sene şampiyon olamadık fakat Türkiye’de takım sporlarında ilk kez Final Four oynama başarısını gösterdik. Sahada herkes bir bütün olur ve birbiri için çalışır, sonuna kadar mücadeleyi sürdürür, günün sonunda işini severek yapan bu insanlarla çalışmanın sonucunu alırdı.

Çelen Memnun GS

Sporda cinsiyet eşitsizliği için neler yapmalıyız?

Sporda cinsiyet eşitsizliği… Sadece ülkemizde değil bütün dünyada bu sorun var. 2023 yılında hâlâ cinsiyet eşitliğini konuşuyor olmamız bence büyük bir skandal… Kadınlar o kadar güçlü olduğu için daha az ilgi, daha az parayla erkeklerden daha fazla başarı elde ediyor. Kadınların doğasında mücadele etmek var. Kadınlar hep zorluklarla karşılaştıkları için her zaman sağlam durabiliyorlar. A Milli Kadın Basketbol Takımımız; iki kez olimpiyat gördü, defalarca Avrupa şampiyonasına katılarak madalya alma başarısı gösterdi. Destek ve yatırım artarsa kadınlar sporda daha da başarılı olacaktır.“

Türk takımlarının ve milli takımın bu sezonki Avrupa performanslarını nasıl değerlendirsin?

Öncelikle Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nı tebrik ediyorum… Sarı lacivertliler, tıpkı Galatasaray’ın 90’lı ve 2000’li yıllarda yaptığı gibi yatırımla desteklerinden vazgeçmeyerek mutlu sona ulaştı. Hedeflenen yerlere birkaç yıl içerisinde ulaşmak zor olur. Başarılara süreç içerisinde ulaşılır, beklenilen bu hedefe büyük emekle vardılar. Ligimizin kalitesi her geçen sezon artıyor, WNBA oyuncularının Türkiye’ye gelmesi lige ayrı değer ve kalite kattı. Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya devam ediyor, eski bir milli basketbolcu olarak çok kuvvetli, enerjisi yüksek, savunmayı seven bu takıma sonuna kadar güveniyorum.

EKREM MEMNUN-ÇELEN MEMNUN

Milli takım antrenörü aynı zamanda eşiniz Ekrem Memnun ile nasıl tanıştınız?

Eşim Ekrem Memnun ben Galatasaray’da oynarken, erkek takımında antrenörlük yapıyordu. O dönemde hayatlarımızı birleştirdik ve şuan 17 yaşında bir kızımız var. Ekrem, basketbolu çok seven, sürekli basketbol düşünen ve basketbola faydalı olmak için çalışan, okuyan, kendini hep geliştiren biri… Antrenör olarak oyuncularına her zaman inandığı basketbolu ikna eden, çok çalıştıran ve her anı heyecanla yayaşan bir antrenör oldu.

GALATASARAY KADIN BASKETBOL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.