TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melissa Vargas ile aynı kaderi yaşıyor: Wilfredo Leo kimdir? Vargas ile benzerlikleri neler?

Küba’da yaşadığı sorunlar nedeniyle milli takımdan ayrılmak zorunda kalan Melissa Vargas Türkiye'yi tercih etmişti. Vargas gibi devşirme olarak oynayan, Vargas'ın kader ortağı, benzerlikleri olan diğer Küba'lı Wilfredo Leo'yu sizler için hazırladık. Wilfredo Leo kimdir? Benzer özellikleri neler? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 09:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Melissa Vargas ile aynı kaderi yaşıyor: Wilfredo Leo kimdir? Vargas ile benzerlikleri neler?

Voleybol, futbol, basketbol ve diğer branşlarda bütün ülkeler devşirme olarak sporcu oynatabiliyor. Herkesin devşirme oyuncu statüsünde sporcu alma hakkı var. Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları'nın en önemli oyuncularından, muhteşem performansıyla göz kamaştıran, her turnuvada en değerli oyuncu seçilen Melissa Vargas ülkemizin gönlünde taht kurdu.

leon

Küba'dan Türkiye'ye voleybol oynamak için gelen Vargas harikalar yaratıyor. Melissa Vargas ile aynı özelliklere yakın, aynı kaderi yaşayan diğer bir sporcu ise Wilfredo Leo'yu sizler için derledik... Peki Wilfredo Leo kimdir? Wilfredo Leo ile Melissa Vargas'ın benzer özellikleri neler? İşte sizlerle...

VARGAS'IN KADER ORTAĞI: WİLFREDO LEO

Melissa Vargas’ın kader ortağı 30 CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde İtalya ile mücadele eden Polonya 3-0 kazandığı maçın ardından turnuvada şampiyon oldu. 2009 yılında Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Şampiyonası’nda kupa kazanan Polonya, bu yıl İtalya’nın başkenti Roma’da uzun bir aradan sonra şampiyon oldu.

leooooooo

Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndan sonra Küba doğumlu  voleybolcu Wilfredo Leon ise şampiyonada ‘En Değerli Oyuncu’ (MVP)  seçildi. Leon, 14 Temmuz 2015’te Polonya vatandaşlığı almış ve 5 yıl sonra Polonya milli takımında forma giymeyi hak kazandı.

YETERSİZ BESLENME YÜZÜNDEN KÜBA'YI TERCİH ETMEDİ

Melissa Vargas gibi Küba'dan çeşitli sorunlardan dolayı ülkesinin milli takımında oynamak istemeyen sporcular farklı ülkeleri tercih etmek zorunda kalıyor. The New York Times’tan Matthew Futterman’a göre; sürekli kesilen sular, yetersiz beslenme, sakatlıklar durumunda standart bir tıbbi müdahalede bulunulmaması ve çatısı sızdıran yatakhanelerden dolayı sprocular Küba milli takımında forma giymedi. Wilfredo Leon, Voleybol Dünya Ligi’nde yaşadığı sakatlığın ardından Küba’ya döndüğünde az beslenme, ormanda çamur içinde yürüme ve sürünme gibi zorlu şartları olan 45 günlük bir askeri eğitime zorlandı.

FİLENİN EFELERİ İSTEDİ

Wilfredo Leon, Küba’da milli takımında oynamak istemediğini ifade ettikten sonra birçok ülke oyuncuyu transfer etmek için harekete geçmişti. Küba'lı voleybolcu ise Polonya'yı tercih etti. Aynı zamanda Türkiye Erkek Voleybol Takımımı çok istemişti fakat sporcu teklifi kabul etmedi. Yıldız voleybolcu Polonya'dan memnun olduğunu, burada yaşamaktan mutlu olduğunu verdiği röportajlarda açıkladı.

leo kimdir

WİLFREDO LEO KİMDİR?

Küba doğumlu yıldız voleybolcu Polonya milli takımında görev alıyor. 2009 yılında en iyi forvet oyuncusu seçilen, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nın 2019 en iyi oyuncuları arasında yer alıyor. Wilfredo Leon Venero, spor kariyeri için birçok ödüle layık görüldü. 2015 senesinde Leon, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı ve Final Four MVP kupasını kazandı. Voleybolcu hücumda etkili oynadı.

2017 yılında Vilfredo, Zenit ile olan maçını Dünya Kulüpler Şampiyonası Kupası'nı alarak sonlandırdı. Bir sezon boyunca, şampiyonluk liginde 4 zafer de dahil olmak üzere beş kupa topladı ve bir tür penta-trick yaptı. İtalyan ekibi ile büyük başarılara imza attı.

Yıldız voleybolcu 14 Temmuz 2015'te Polonya vatandaşlığı aldı. İlk resmi maç 9 Ağustos 2019'da gerçekleşti.Voleybolcu 2020 Olimpiyat Oyunları eleme turnuvasında yer aldı. Aynı sezon ona Avrupa Şampiyonası'nda bronz, Dünya Kupası'nda da gümüş kazandı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Milli Voleybolcu Melissa Vargas kimdir? Melissa Vargas aslen nereli? Türk vatandaşlığını ne zaman ve nasıl aldı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.