TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Sadık Tunç bu kez vekillik için yola çıkıyor

Karabağlar ilçesinde kaymakamlık yaptığı sırada aynı ilçeden AK Parti belediye başkan aday adayı olan Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 09:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mehmet Sadık Tunç bu kez vekillik için yola çıkıyor

İLKSES ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen basın toplantısında seçim kararını imzaladı. Seçimler daha önceden dile getirildiği gibi 14 Mayıs’ta yapılacak. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Seçim tarihinin belli olmasının ardından YSK kararında adı geçenlerin aday adaylığı başvurusu yapabilmeleri için en geç 16 Mart 17:00’ye kadar istifa etmeleri gerekecek. Kamuda çalışanlar, sendika temsilcileri, belediye başkanları ve meclis üyeleri milletvekili adaylığı düşünüyorlarsa görevlerinden istifa etmek zorundalar.

MİLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLACAK

Seçimler için yeni ittifak girişimlerinde bulunan AK Parti’de de liste heyecanı başladı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karabağlar ilçesinde kaymakamlık yaptığı sırada aynı ilçeden AK Parti belediye başkan aday adayı olan Mehmet Sadık Tunç, ardından Buca Kaymakamlığına atanmıştı. Daha sonra Kayseri Vali Yardımcılığı görevine atanan Tunç, Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkez ilçelerinde arama-kurtarma ve iş makinalarından, Elbistan’da ise enkaz kaldırma ve acil yıkım işlerinden sorumlu koordinatör vali yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Son olarak çalışmaların tamamlandığı Elbistan’dan ayrılan Tunç’un, AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olma kararı aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Tunç, hafta içinde görevinden istifa ederek aday adaylığını resmileştirecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.