TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medeni bir ortam sunduk

TÜGVA Buca Şubesi Başkanı Yiğit Aslanata ile Buca’da yürüttükleri çalışmaları konuştuk. Aslanata, “İnsanlarımıza gayet medeni bir tartışma ortamı sunup, neden devam dememiz gerektiğini anlattık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Medeni bir ortam sunduk
YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Buca İlçe Teşkilatı, son dönemde yaptığı dikkat çekici projeler ve çalışmalarla gündeme geliyor. TÜGVA’nın Türkiye genelinde başlattığı İlk Oy Hareketi Platformu’nun Buca’da hayata geçirilmesini sağlayan TÜGVA Buca Şubesi Başkanı ve aynı zamanda İlk Oy Platformu’nun Buca Başkanı Muhammet Yiğit Aslanata, seçim döneminde Buca gençliği olarak aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. Şirinyer Migros önünde kurdukları çadırda Bucalı gençlere medeni bir tartışma ortamı sunduklarını ifade eden Aslanata, “24 Haziran seçimleri ülkemiz için çok önemli bir anlam taşıyordu. Yeni bir sisteme geçiyorduk. Biz her düşünceden insana tartışacakları medeni bir ortam sağladık ve Türkiye gençliği olarak neden ‘devam’ demeliyiz, onu anlattık. Çok olumlu geri dönüşler aldık” dedi.
SEÇİMLERE YÖNELİK ÇALIŞTIK
Yaklaşık 3 hafta önce TÜGVA’nın Buca İlçe Başkanlığı’na atanan Muhammet Yiğit Aslanata, 3 haftada adını tüm Türkiye’ye duyurmayı başardı. Göreve gelir gelmez çalışmaya başladıklarını ifade eden Muhammet Yiğit Aslanata, “Göreve geleli yaklaşık 3 hafta oldu fakat dolu dolu bir 3 hafta geçirdik. Bu süreçte de vakıf hareketlerinden ziyade ilk oy hareketi platformunun Buca ilçe temsilciliğini yürüttüğüm için o süre zarfında daha çok seçimlere odaklandık. İlk oy platformunun seçimlerde üstlendiği misyon ise, herhangi bir siyasi partiyi temsil etmeden neden ‘devam’ demeliyiz bunu anlattık. Şirinyer Migros’un önünde çadır kurduk. Burada insanlarımıza medeni bir tartışma ortamı sağladık. Bu hareketimiz Türkiye çapında ses getirdi. Çok güzel geri dönüşler aldık. Birkaç röportajımız oldu. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Sağdan solda tepkiler oldu ama bu tepkileri karşılıklı oturup çay içerek, sohbet ederek aştık. Ben Bucalıyım. Buca’daki herkesin bir kardeşi sayılırım” diye konuştu.
MEDENİ BİR ŞEKİLDE TARTIŞTIK
İlk oy hareketinin Buca’daki çalışmalarının çok ses getirdiğini iade eden Muhammet Yiğit Aslanata, “İlk oy hareketi ile seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençlere başkanlık sistemi ve ilk oyun ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. Neden ‘devam’ denilmeli, neden ‘Erdoğan’ dememiz gerekir, bu konuların hepsini masaya yatırdık. Fakat kalkıp da gelin AK Parti’ye oy atın, yol yaptık falan gibi şeyler söylemedik. Bundan ziyade neden yollar, köprüler yapılmalı, neden teknolojide ilerlememiz gerekiyor. Tamamen demokratik bir ortam düzenleyip, zıt fikirlerinde birbirleriyle düzgün bir şekilde tartışmasına vesile olduk. Bazı röportajlarımız oldu ve internetten 15 milyona yakın izlenme oldu. Çok önemli geri dönüşler aldık. Amacımız insanlarımızın ne düşündüğünü ve neler öngördüklerini belirlemekti. Sohbet ve muhabbet eşliğinde geçti. Herhangi bir olay, kavga da yaşanmadı. Medeni bir şekilde geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Birçok CHP’li arkadaşımız bize biz Atatürk’ün partisiyiz, biz Atatürk’ün askerleriyiz dedi fakat böyle bir şey yok. Atatürk bizim, Atatürk hepimizin milli simgesidir. Biz Atatürk’ü yücelteceğiz ki dünyadaki milletler bize bir liderleri var diyecek. Biz Atatürk’ü kötülersek, ülkemiz de zedelenir, bunların bir lideri bile yok derler” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK HEPİMİZİN!
TÜGVA’nın faaliyetlerine de değinen Muhammet Yiğit Aslanata, “Türkiye Gençlik Vakfı, Gezi Parkı olaylarından sonra gençlerin yanlış yöne kaymaması için kurulmuş bir vakıftır. Yeni nesil gençlik vakfı olarak kurulduk ve ‘gençlerin geleceği, geleceğin gençliği’ amacıyla çalışmalara başladık. Herhangi bir siyasi partinin vakfı değil. Dışarıdan AK Partili gibi görülebilir kesinlikle öyle bir vakıf değiliz. Her türlü dilden, dinden ve inanıştan öğrenci kardeşlerimiz bünyemizde çalışıyor. Hiç kimseye de sen şu görüştensin ya da dindensin deyip, onları göndermiyoruz. TÜGVA’nın amacı Türkiye’nin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine varmak için çalışan bir vakıftır. Teknolojik bilince sahip, üretici ve hedeflerine hızlı adımlarla ilerleyen bir vakıf” dedi. Türkiye Gençlik Vakfı olarak ‘12 Öfkeli Genç’ adında 6 bölümlük bir dizi çektik. Farklı görüşlere sahip 12 ayrı gencin oturup, 24 saat içinde bir karar varmaları gerekiyor. Ya ‘tamam’ ya da ‘devam’ demeleri gerekiyor. İlk olarak oylama yapıyorlar ve herkes ‘tamam’ ya da ‘devam’ derse bitecek fakat sonuçlar farklı çıkıyor ve oturup neden ‘tamam’ ya da ‘devam’ denmesi gerektiğini tartışıyorlar. Çok ses getirdi bu proje” diye konuştu.
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER
Buca’da yaklaşan yerel seçimler öncesi Bucalı gençlerin ilçeleri için en doğru kararı vereceklerine inandıklarını söyleyen Muhammet Yiğit Aslanata, hedeflerini de şu şekilde anlattı: “Önümüzdeki dönemde yaz okulları başlıyor. Ortaokul öğrencilerimize yönelik olan bu yaz okullarında basketbol, futboldan, milli ve manevi değerlerin öğrenilmesi hakkında birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Bu eğitimler de Halk Eğitim ile birlikte düzenleniyor. Gençlerimizin velilerinden ve Milli Eğitim Bakanlığından izin alınarak bu faaliyetler yapılıyor ve içerisinde kesinlikle siyasi herhangi bir çalışma yapılmıyor. TÜGVA olarak amacımız Buca’da daha çok gence ulaşıp, gençliğin daha fazla aktivite yapabilmesini sağlamaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.