TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara'nın yeşil cenneti: Bursa

Bursa'da nereye gidilir, nerelerde gezilir? Bursa'nın doğal güzellikleri neler? İşte haberimizin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Marmara'nın yeşil cenneti: Bursa

Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın bulunduğu Bursa'yı, yeşil Bursa'yı gezmek için şüphesiz pek çok sebebimiz var. Tarihi mekanları, gastronomisi, doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en çok yerli/yabancı turist çeken şehirlerinden biridir Bursa. Peki Bursa'da ne yapılır, nereye gidilir? Cevabı haberimizde...

bursa teleferik

Bursa Teleferik

Bursa’da bulunan bu teleferik, Türkiye’nin ilk teleferiği olarak 1963 yılında hizmete giren sistem, toplam 140 kabinle saatte 1500 kişilik taşıma kapasitesi sayesinde Bursa merkez ve Uludağ arasında karayoluna alternatif olarak hayat kurtarıyor.

Yazın veya baharda günübirlik gelip manzaraya doymak ve piknik yapmak da güzel bir program.

bursa kaleeee

BURSA KALESİ

Bursa Kalesi şehrin ayakta kalan en eski yapılarından biri. Bursa’nın ilk sakinleri Bithynia Krallığı’ndan kalma. Yapımının M.Ö. 1. yüzyıla kadar gittiği bilinse de her bir taşı üzerinde Roma, Bizans ve Osmanlı’nın izleri var. Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki surlar üzerinde kalenin 5 kapısı ve 14 burcu var. Bu kapılar: Yer Kapı, Zindan Kapı, Hisar Kapı, Pınarbaşı Kapı ve Kaplıca Kapı.

tophane

BURSA TOPHANE

Tophane Parkı’nda bulunan 6 katlı, 33 metre uzunluğundaki saat kulesi, Sultan Abdülaziz döneminden kalma ama 1900’lü yılları göremeden nedeni bilinmeyen bir şekilde yıkılmış. Ardından 1904 – 1905 tarihleri arasında yeniden yaptırılarak, I. Abdülhamit’in tahta çıkışı şerefine yeniden hizmete açılmış. Bugün Tophane bölgesi Bursa’nın en turistik yerlerinden. Aynı park içinde Osman ve Orhan Gazi türbeleri de bulunuyor.

yeşil cami

YEŞİL TÜRBE

Bursa’nın sembolik eserlerinden bir tanesi de Yeşil Türbe. Yeşil Cami’nin hemen 1 sokak arkasında bulunuyor. Yapım emrini 1421 yılında Yıldırım Bayezid’in oğlu Mehmet Çelebi vermiş. Mimarı Hacı İvaz Paşa. Hala sağlam kalabilmesi ve ziyaret edilebilmesi için sonuncusu 2004’te olmak üzere defalarca onarılmış. Osmanlı mimarisiyle yapılan yapılar arasında tüm duvarı çiniyle kaplı olan tek türbe olduğu söyleniyor.

iskender yiyin

İSKENDER YİYİN

 Bursa’daysak eğer padişahlara layık Bursa İskender’ini tatmadan gitmemelisiniz.

kozahan

KOZAHAN

Eskiden ipek yolu üzerinden gelen kervanların konaklama yeri olan hanın olayı önce ikinci katında meşhur Bursa ipeğinden şallar ve fularlar satan yan yana sıralanmış dükkanları şöyle hızlıca bir turlayarak çay-kahve içmeli, Hanın güzelliği ve ortamın huzuruna kesinlikle şahit olmalısınız.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Şanlıurfa’da gezilecek yerler... Şanlıurfa'yı keşfetmeye hazır mısınız?

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.