TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’in kanaat önderlerinden ‘birlik ve barış’ mesajı

Midyat’ta bir Süryani vatandaşın ölümüne yol açan saldırı sonucu bölgedeki kanaat önderleri bir araya gelerek ‘birlik ve barış’ mesajı verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 11:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mardin’in kanaat önderlerinden ‘birlik ve barış’ mesajı

Mardin’in Midyat İlçesinde bulunan 92 yaşındaki Süryani vatandaş Gevriye Akgüç geçtiğimiz günlerde silahlı bir saldırıya uğrayarak öldürüldü. Süryani dernekleri ve önde gelen isimler bu saldırıya ilişkin çok sayıda paylaşım yaparak olayın aydınlatılmasını istemişti.

Meydana gelen saldırı neticesinde 15 kişi gözaltına alınırken, yıllardır aynı topraklarda yaşayan Mardinlilerin ve Süryanilerin ilişkilerinin zedelenmemesi için bölgenin kanaat önderleri bir araya geldi. ‘Birlik ve barış’ mesajlarının verildiği taziye ziyaretinde, bir daha böylesine olayların yaşanmaması temenni edildi.

ATALARIMIZ, DEDELERİMİZ BERABER YAŞAMIŞ

Olayın hemen ardından bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Mehmet Mehdi Seydaoğlu, taziye ziyaretinde bulundu. Süryani Cemaati Sorumlusu İş İnsanı Ferman Yaramış ve Mardin Diyarbakır Metropolitanı Mor Filoksinos Saliba Özmen’e taziye ziyaretinde bulunan Seydaoğlu, olayın insanlık namına işlenmiş bir cinayet olduğunu ve nefretle kınadığını dile getirdi. Mardin-Süryani ilişkisinin zedelenmemesi gerektiğini savunan Seydaoğlu, şunları aktardı: “Bir kardeşimiz, Süryanilerin kadim cemaatinde elim bir şekilde öldürüldü. Onun taziyesi için geldik, çok geçmiş olsun. Başınız sağ olsun. Dinler şehri, kardeşlik şehri Mardin’de atalarımız, dedelerimiz beraber yaşamış. Bu nedenle yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir daha bu olayların tekrarlanmaması için Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu coğrafyanın kardeşleriyiz. O yüzden saldırıyı lanetliyoruz. Nerede olursa olsun insan canına kast eden herkesi, her şeyi lanetliyoruz. Bir daha inşallah tekrarlanmayacaktır.” 

BARIŞIN, HUZURUN TESİSİ İÇİN…

Mardin Diyarbakır Metropolitanı Mor Filoksinos Saliba Özmen ise söz hakkı alarak “Değerli kardeşim Seydaoğlu taziyeye geldi. Hoşgelmiş, sefalar getirmiş. Şeref verdiniz. Mardin, dinlerin, dillerin, uygarlıkların şehri. Dini, rengi, mezhebi ne olursa olsun birbirimizi sevmemiz, saygı duymamız lazım. Sevmek, saygı göstermek zorundayız. Sadece Mardin’de değil, ülkemizin her yerinde. Barışın, huzurun tesisi için birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bir kişiyi öldürmek hele ki çocukları, yaşlıları, kadınları öldürmek dünyanın en kötü eylemidir. Bunun hiçbir gerekçesi yoktur. İnsan ise çok değerlidir, kutsaldır ve saygındır. Biz şimdi şeyhimle bir araya geldik… 100 sene önce, 200 sene önce atalarımız da yan yana geliyordu. Birlik ve barış için, ele ele, omuz omuza verip bu barışı sağlamak için… Sevgiyi yaşatmak için. Bunun devamı da inşallah gelecek” mesajını verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.