TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa'da görevini tamamlayan örtüler toplanmaya başladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarının üzerine Temmuz ayında üzümleri doğal afetlerden korumak için örtülen beyaz naylon kanevice örtüler toplanmaya başlandı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2023 12:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Manisa'da görevini tamamlayan örtüler toplanmaya başladı

Sarıgöl Ovasında temmuz ayında doğal afetlerden koruma amaçlı örtülmekte başlanan beyaz naylon kaneviceler üzüm kesimi tamamlanan bağlardan toplanmasına başlandı. İki ve dört yıllık kullanım süreli olan örtüler gelecek yıllarda değerlendirilmek için sürüler ek evlerde saklanıyor.

Üzüm bağlarını üzerindeki örtüleri yollamak olan Sarıgöl Doğuşlar Mahallesi'ndeki üzüm üreticisi Ahmet Büyükdinç, "Bu yılı tamamladık koruma amaçlı örtülerimizi toplamaya başladık. Gelecek yıl kullanacağız. Hasat bitince tüm bağlardan toplanır" dedi.

koruyucu örtüler (1)

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm bağlarının üzerine örtülen beyaz naylon kanevice lerin koruma amaçlı olduğunu belirterek, "Biz örtüleri üzümlerimizi sıcaklardan doludan, iri yağmur taneciklerinden, çiğ ve kırağı gibi doğal afetlerden korumak için örtü sistemi kullanmaktayız. Oldukça faydalı oluyor. Koruma amaçlı örtülerimizin kullanım süresi iki ve dört yıllıktır. Temmuz ayında örtme başlar üzüm hasadı son bulana kadar örtüler üzerinde kalır. Hasadını tamamlayan bağlarda da toplama işleri başlar" dedi.

113 bin dekarlik Sarıgöl Ovası'ndaki üzüm bağlarının koruma amaçlı olarak her yıl bağların yüzde 90'ı örtü altına temmuz ayında alınmaya başlıyor ve üzüm hasadı son bulana kadar örtüler bağların üzerinde kalıyor.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Manisa, paraşüt sporcularının uğrak noktası haline geldi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.