TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatyalı sporcular Vargas ve Krunoslav Simon

Türkiye'de spora damga vuran A Milli Kadın Voleybol Takımımızın sempatik oyuncularından Melissa Vargas ile Anadolu Efes'in eski basketbolcusu Krunoslav Simon nasıl Malatyalı oldu? İki sporcunun Malatya'ya dair ortak özellikleri neler? Simon ve Vargas'ın Malatya sevdası nereden geliyor? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Malatyalı sporcular Vargas ve Krunoslav Simon

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılında 3 kupa tek şampiyon olan Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde, Avrupa Şampiyonası'nda ve Olimpiyat Elemeleri'nde şampiyon olduktan sonra ülkemizde büyük coşku ve sevinç ile karşılandı. Dünyanın 1 numarası olan Filenin Sultanları, elde ettiği üst üste başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Kadın voleybol milli takımımız başarıdan başarıya koşuyor. Milli takımımızın en önemli oyuncularından Melissa Vargas gösterdiği üstün performans ile göz kamaştırdı. Turnuvalarda en değerli oyuncu ödülünü alan Melissa Vargas nasıl Malatyalı oldu? Aynı şekilde üst üste iki sezon Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes'in basketbolcusu Krunoslav Simon neden Malatyalı olmak istedi? İki yıldız sporcunun Malatya anılarında neler var? İşte Melissa Vargas ve Simon'un bilinmeyen hikayesi sizlerle...

VARGAS

44 NUMARALI MALATYALI VARGAS

Fenerbahçe Opet'in ve milli takımımızın yıldız voleybolcusu Melissa Vargas, sarı lacivertli formayla 44 numara giyiyor. Kadın voleybol milli takımımızda ise 4 numaralı formayı terletiyor. Melissa Vargas'a ilk önce Fenerbahçe'de takım arkadaşları forma numarasından dolayı Malatyalı demeye başlamıştı. Daha sonra ise milli takımdaki oyuncuların Malatyalı seslendirmesiyle taraftarların ve tüm Türkiye'nin dilinde "Malatyalı Vargas" diye anıldı.

Vargas, üstün teknik özelliklerinin yanında tutum ve davranışlarıyla takımın sembol ismi oldu. Özellikle maç ve antrenman öncesi takım arkadaşları ile şakalaşmaları, sempatik bakışları ve duruşuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Küba'dan devşirme oyuncu olarak Türk statüsünde olan Melissa Vargas yaş itibariyle önümüzdeki turnuvalarda oynayacağı tahmin ediliyor. Yıldız voleybolcu Olimpiyat Elemeleri'nde şampiyon olduktan sonra Malatya'yı ziyaret edeceğini ifade etmişti ve sözünü tuttu.

Vargas ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ekibi şampiyon olduktan sonra Vargas'ın memleketi olan Malatya'da çoşkuyla karşılandı. Malatya'da belediyeyi ve valiliği ziyaret eden Vargas gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılandı. Özellikle minik kız çocuklarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Vargas, büyük sempati topladı. Malatya Valisi ve Belediye Başkanı ile fotoğraf çektiren yıldız voleybolcu Malatya ziyaretinden sonra Fenerbahçe Opet- Vakıfbank finaline yetişti.

Melissa Vargas gibi Küba'da çeşitli sorunlardan dolayı ülkesinin milli takımında oynamak istemeyen sporcular farklı ülkeleri tercih etmek zorunda kalmıştı. The New York Times’tan Matthew Futterman’a göre; sürekli kesilen sular, yetersiz beslenme, sakatlıklar durumunda standart bir tıbbi müdahalede bulunulmaması ve çatısı sızdıran yatakhanelerden dolayı sporcular Küba milli takımında forma giymedi.

Küba'dan yurtdışına çıkan yıldız voleybolcu keşfedilerek Türkiye'ye geldi. Üstün performansıyla göz kamaştıran Vargas, Türk oyuncu statüsüne kazandırılarak takıma büyük katkı sağladı. Tüm Türkiye'nin bağrına bastığı Melissa Vargas'ın yıldızı parlamaya devam ediyor. Melissa Vargas'ın ve Türkiye Voleybol Federasyonu'nun ilerleyen dönemlerde Malatya'da önemli sosyal projelerde bulunacağı iddia ediliyor.

SİMON

MALATYALI KRUNOSLAV SİMON'UN KAYISI AŞKI

Anadolu Efes'in üst üste iki sezon Euroleague ve Türkiye Süper Lig'de şampiyon olduğu sezon takımının en önemli oyuncularından biri olan Krunoslav Simon üstün performansıyla harikalar yaratmıştı. Avrupa basketboluna damga vuran Simon'da Melissa Vargas gibi 44 numaralı formayı giydiği için ona da aynı şekilde Malatyalı diye zikrettiler.

Belirli bir zamandan sonra adı Malatyalıya çıkan Krunoslav Simon, tüm Türkiye'nin sempatisini topladı. Melissa Vargas'dan önce Simon ilk Malatyalı oldu. Anadolu Efes, Avrupa Şampiyonu olduktan sonra Malatya'yı ziyaret eden yıldız basketbolcu ilgi odağı olmuştu. Malatyalı Simon kayısıyı çok beğendi.

Kadın voleybol milli takımımızın yıldız voleybolcusu Melissa Vargas ve Anadolu Efes'in emektar basketbolcusu Simon, Malatya halkı tarafından büyük sempati topladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi, ilk önce Efes'in basketbolcusu Simon'a fahri hemşehrilik unvanını verdi. Simon Malatya ziyaretinde şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve 7 bin yıllık geçmişiyle bilinen Arslantepe Höyüğü'nü dolaştı. Sonrasında Simon, Malatya kayısısını tadarak çok beğendiğini ifade etmişti. Hırvat basketbolcu daha önce verdiği bir demeçte atalarının Osmanlı döneminde Malatya ve çevresinde yer aldığına dair önemli bilgiler vermişti. Anadolu Efes'in yıldız basketbolcusu emekli olduktan sonra sevdiği şehir Malatya'ya ziyaretlerde bulunmaya devam ediyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2032 Avrupa Şampiyonası için 7 şehirden 10 stat yer aldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.