TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya'da depremzedeler konutlarına kavuştu

Malatya'da yaşanan asrın felaketinde zarar gören bölgelerde inşa edilen deprem konutlarından ilk 6 bin 181'i, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı kura programı ile hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023'teki depremin ardından başlatılan konut inşaatları kapsamında düzenlenen kura çekimi ve anahtar teslim törenine, bakan, bakan yardımcısı, vali, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 18:58
Kaynak: İHA
Malatya'da depremzedeler konutlarına kavuştu

Bakan Yerlikaya, yaptığı konuşmada, depremin yaralarını birlik ve dayanışma içinde sardıklarını ve bugün itibariyle yeni konutları hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, her ay 15-20 bin konutun teslim edileceğini ve yıl sonuna kadar toplamda 200 bin konutun hak sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti. Yerlikaya, toplam hak sahibi sayısının 389 bin olduğunu ve bu konut teslimatlarının önümüzdeki yıl tamamlanacağını vurguladı.

Kura çekiminin ardından hak sahiplerine anahtarlarını teslim eden bakan, depremzedelerin yeni yuvalarında huzurlu bir yaşam sürmeleri temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.