TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkeme ‘Kayalar’ hakkında kararını verdi

Menderes Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin düzenlenen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın “görevden uzaklaştırılmasına karşı açılan davada karar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 09:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mahkeme ‘Kayalar’ hakkında kararını verdi

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin geçtiğimiz Temmuz ayında operasyon düzenlenmiş ve Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar önce gözaltına alınmış ve ardından görevden uzaklaştırılmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın belediyeye yönelik soruşturması devam ederken Aralık 2022 yılında Kayalar’ın bakanlığa karşı açtığı ‘görevden uzaklaştırılmasına karşı açılan dava’ İzmir 3. İdare Mahkemesinde görülmüştü. Duruşmada Kayalar’ı savunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, görevden uzaklaştırma kararına esas olan soruşturmanın uzun süre Başkan Kayalar görevdeyken yürütüldüğüne dikkat çekerken dosyadan ayrılan hususlar olduğunu ve görevden uzaklaştırma kararının esasının bulunmadığını söylemişti.

MAHKEMEDEN RET

Öte yandan; Kayalar’ın göreve iadesi hakkında sonuç çıktı. 3. İdare Mahkemesi’nin Kayalar’ın görevden uzaklaştırmasına karşı açılan davayı reddettiği ifade edildi. Karara gerekçe olarak ise “soruşturma bakımından aykırılık olmaması” gösterildiği belirtildi.

İSTİNAFA GÖTÜRÜLECEK

Edinilen bilgilere göre; Kayalar, mahkemeden çıkan kararı istinafa taşıyacak. Ayrıca, uzaklaştırma kararına karşı açılan dava Bölge İdare Mahkemesi’ne de taşınacak. İçişleri Bakanlığı’nın 2 ayda bir uzaklaştırma kararını uzatmasına karşı da dava açacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.