TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk sanat müziğinin unutulmaz seslerinden biri olan Müzeyyen Senar kimdir?

Müzeyyen Senar kimdir? Müzeyyen Senar’ın hayatı. Müzeyyen Senar Atatürk'ü gördü mü? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 10:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türk sanat müziğinin unutulmaz seslerinden biri olan Müzeyyen Senar kimdir?

Türk sanat müziğinin unutulmaz seslerinden biri olan Müzeyyen Senar kimdir? Güçlü sesi ve yorumu sayesinde 7’den 70’e milyonlarca insanı etkisi altına almayı başardı. Doğum yılı itibari ile Müzeyyen Senar hakkında en fazla merak edilen şeylerden biri Müzeyyen Senar Atatürk'ü gördü mü sorusudur. Müzeyyen Senar hakkındaki temel bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Müzeyyen Senar kimdir?

16 Temmuz 1918 tarihinde Bursa’nın Keles isimli ilçesine bağlı Gököz Mahallesi’nde dünyaya gelen Müzeyyen Senar, müzik eğitimi almaya küçük yaşlarda iken başladı. Dönemin önemli kemençe üstatlarından biri olan Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanımdan dersler alan Müzeyyen Senar, güçlü sesi sayesinde kısa sürece ilgili çevrelerde tanındı. Sahip olduğu bu ses sayesinde dönemin diğer önemli isimlerinden de dersler alan Müzeyyen Senar, kendine ait bestelerini de bu dönemlerde seslendirmeye başladı. Müzeyyen Senar’ın adını geniş kitlelere duyurmasını sağlayan ilk işi, İstanbul Radyosu’nda Kemal Niyazi Bey ile şarkılar söylediği dönemdir. Perşembe günleri bu radyoda şarkılar söyleyen Müzeyyen Senar, kendisini radyoda dinleyen 10. Yıl Belvü Gazinosu’nun sahibi İbrahim Dervişzâde sayesinde 10. Yıl Belvü Gazinosu’na girdi. Böylelikle Müzeyyen Senar için gazino süreci başlamış oldu. Kariyeri boyunca son derece önemli birçok şarkıya imzasını atan Müzeyyen Senar, 8 Şubat 2015 tarihinde, 96 yaşındayken hayatını kaybetti.

Müzeyyen Senar Atatürk'e şarkı söyledi mi?

Güçlü sesi ile pek çok önemli eseri büyük bir ustalıkla seslendiren Müzeyyen Senar’ın şarkılarını seslendirdiği isimlerden biri de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Müzeyyen Senar Atatürk'e hangi şarkıyı söyledi?

Türk sanat müziğinin büyük bir hayranı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği birçok şarkıyı seslendiren ve birçok özel mecliste de sahne alan Müzeyyen Senar, 1936 ve 1938 yılları arasında toplam 5 kere Atatürk’e konser verdi. Atatürk’ün Müzeyyen Senar’dan dinlemeyi en çok sevdiği şarkılar ise şu şekildedir:

Kimseye Etmem Şikâyet

Mani Oluyor    

Havada Bulut Yok        

Cana Rakibi Handan Edersin

İzmir'in Kavakları         

Şahane Gözler 

Sigaramın Dumanı       

Asker Yolu Beklerim

Değirmene Un Yolladım

Şu Dalmadan Geçtin Mi

Hâb-gâh-ı yâre girdim

Fikri’min İnce Gülü      

A Benim Mor Çiçeğim  

Vardar Ovası

Akşam Oldu Yine Bastı Kareler

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.