TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarzı ve tavrı ile dikkatleri üzerine çeken başarılı şarkıcı Can Bonomo kimdir?

Eşi Öykü Karayel ile paylaştığı fotoğraflarla çok sayıda beğeni alan başarılı şarkıcı Can Bonomo kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 10:57
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarzı ve tavrı ile dikkatleri üzerine çeken başarılı şarkıcı Can Bonomo kimdir?

Yaptığı şarkılarla ünü ülke sınırlarını aşan ve milyonlarca kişinin dinlediği bir isim haline gelen Can Bonomo, kendine özgü tarzı ve ses tonu ile tanınıyor. Kariyeri ve özel hayatıyla pek çok insanın araştırdığı bir isim olan Can Bonomo kimdir? Ünlü şarkıcı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Can Bonomo kimdir?

Can Bonomo, 16 Mayıs 1987 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Sefarad Yahudisi bir ailenin çocuğu olan Bonomo, müziğe olan ilgisini küçük yaşlarda fark etti ve bu alandaki faaliyetlerine sekiz yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul'da müzik çalışmalarına devam etti. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon Bölümü’nde eğitim aldı.

Can Bonomo ailesi nereli?

Can Bonomo'nun kökeni, Osmanlı Sultanı II. Beyazıd tarafından 1492'de İspanya'dan kovulan Yahudilerle birlikte İzmir ve Selanik'e yerleştirilen Yahudilere dayanır.

Can Bonomo nasıl ünlü oldu?

Can Bonomo, üniversite yıllarında ses prodüksiyonu stajı için Radyo Klas ve Number 1 FM'e gitti ve burada radyoculuk kariyerine adım attı. "Can Bonomo Show" adlı programıyla dinleyicilerle buluştu. Daha sonra Radio N101'e geçerek kariyerine burada devam etti. MTV Türkiye'den gelen teklifle "Rock'n Dark Express" programını sundu. Ayrıca, üniversitede hazırladığı "Hoppala" adlı kısa filmi Facebook'ta paylaşarak ilgi topladı ve dizi projesi için Seray Sever tarafından keşfedildi. Bu keşifle +18 adlı dizide başrol oynamaya başladı. 2016'da İsmail Türküsev ve Can Temiz ile "O Tarz Mı?" adlı radyo programını sundu. Daha sonra Can Sungur ve Bengi Apak da programa katıldı. Müzik kariyerinin yanı sıra şiirle de ilgilenen Bonomo, ilk şiir kitabı olan Delirmek Belirmektir’i 2013'te çıkardı. Ardından Şu Sevdalar Tevatürü (2016) ve Parya Koma (2018) kitaplarını yayımladı.

Can Bonomo albümlerini ne zaman çıkardı?

Albüm yapımcısı Can Saban'a demo kaydı göndererek dikkatini çekmeyi başaran Can Bonomo, iki yıl süren çalışmanın ardından ilk albümü Meczup’u 2011'de yayınladı. 2012'de Aşktan ve Gariplikten adlı ikinci albümü piyasaya sürdü. Şarkılarının çoğu kendisine aitti. Üçüncü albümü Bulunmam Gerek’i 2014'te yayınladı ve müzik kariyerine Kainat Sustu adlı dördüncü albümle devam etti. Can Bonomo son albümü Ruhum Bela’yı ise 2019 yılında piyasaya sürdü.

Can Bonomo Eurovision’da kaçıncı oldu?

Can Bonomo, 2012 yılında ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etti. Toplamda 112 puan alan Bonomo, yarışmayı 7’nci olarak tamamladı.

Can Bonomo Öykü Karayel ne zaman evlendi?

Can Bonomo ve Öykü Karayel, 2018 yılında hayatlarını birleştirdi.

Can Bonomo’nun çocuğu var mı?

Can Bonomo ve Öykü Karayel çiftinin, 2021 yılında Roman adında bir oğulları oldu.

Can Bonomo Instagram hesabının adı nedir?

Can Bonomo Instagram hesabını “canbonomo” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.