TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü İHA ve SİHA’ların fikir babası BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 14:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar kimdir?

Özdemir Bayraktar, Baykar firmasının milli ve özgün İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisi geliştirmesinde öncü bir rol oynamıştır. Bu alandaki atılımlarda liderlik yapmış ve projelerin her aşamasında aktif olarak yer almıştır. Baykar'ın geliştirdiği İHA'lar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine önemli katkılar sağlamış ve savunma sanayisinde yerli ve milli ürünlerin kullanımını artırmıştır. Özdemir Bayraktar'ın liderliğindeki bu projeler, Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerli üretim kapasitesini güçlendirmiş ve ulusal güvenliğe önemli bir destek sağlamıştır. Peki özdemir bayraktar kimdir? Özdemir bayraktar neden öldü?

ÖZDEMİR BAYRAKTAR KİMDİR?

Özdemir Bayraktar, 1949 yılında İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Garipçe köyünde doğmuştur. Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne girmiş ve 1972 yılında bu bölümden mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından, İTÜ Motorlar Kürsüsü'nde Profesör İsmail Hakkı Öz'ün araştırma asistanı olarak görev yapmış ve içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans çalışmasını tamamlamıştır. Daha sonra Türkiye'nin sanayi sektöründe öncü olan çeşitli fabrikalarda teknik yönetici olarak çalışmıştır.

1984 yılında Baykar Makina'nın kuruluşunda yer almıştır. Baykar'ın milli ve özgün İnsansız Hava Aracı teknolojisi geliştirmesinde öncü bir rol üstlenmiştir. Özdemir Bayraktar, tasarım aşamasından prototip aşamasına, imalat aşamasından yatırım planlamasına kadar bu projelerin birçok aşamasında aktif olarak yer almıştır.

Baykar tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA'nın Ar-Ge çalışmalarını yönetmiş ve bu süreçte Güneydoğu Anadolu bölgesinde askerlerle birlikte çalışmalar yürütmüştür.

Özdemir Bayraktar, Baykar tarafından geliştirilen milli ve özgün ürünlerin tasarımlarını çizen isimdir. Baykar TB2 ve Baykar AKINCI TİHA gibi ürünlere sahip olan Bayraktar, bu araçların özgün tasarımlarının sahibidir.

2021 yılında, Baykar TB2 SİHA'ların Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasına katkılarından dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı'na layık görülmüştür.

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ise Türk savunma sanayiinde önemli bir figürdür ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlidir.

Özdemir Bayraktar 18 Ekim 2021'de hayatını kaybetmiştir.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR İN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Hayatını Canan Bayraktar ile birleştirdi. Cana Bayraktar, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda bilgisayar programcıdır. Bu evliliğinden 3 erkek çocuğu sahibi oldu. İsimler Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar ve Ahmet Bayraktar'dır.

ÖZDEMİR BAYRAKTAR NEDEN ÖLDÜ?

Özdemir Bayraktar bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Kansere yenik düşen Bayraktar, 72 yaşında hayata gözlerini kapattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.