TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan kimdir, kaç yaşındadır?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Peki Ahmet Burak Erdoğan kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 10:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan kimdir, kaç yaşındadır?

Ahmet Burak Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın en büyük oğludur. Ahmet Burak Erdoğan'ın hayatı merak ediliyor. Vatandaşlar ismi ile sıklıkla karşılaştığı Ahmet Burak Erdoğan hakkında detayları araştırırken Ahmet Burak Erdoğan kimdir? Ahmet Burak Erdoğan ne iş yapıyor? İşte Ahmet Burak Erdoğan hakkında merak edilenler...

BURAK ERDOĞAN KİMDİR?

Ahmet Burak Erdoğan, Türk iş insanı ve armatör olarak bilinir. İstanbul'da 4 Temmuz 1979'da doğmuştur ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğludur.

Eğitim hayatına Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlayan Ahmet Burak Erdoğan, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Ayrıca, burslu olarak Londra'da ekonomi eğitimi almıştır. Askerlik hizmeti için Kasımpaşa Asker Hastanesi'nden muafiyet raporu almıştır.

23 Şubat 2001 tarihinde Sema Ketenci ile evlenen Ahmet Burak Erdoğan'ın nikah şahitliklerini Recai Kutan ve Muhsin Yazıcıoğlu yapmıştır.

İş dünyasına adım atan Erdoğan, babası Recep Tayyip Erdoğan'ın hissedarı olduğu Ülker ile bağlantılı olan Yenidoğan Gıda Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'de yönetici olarak görev almıştır. Babasının hisselerini satmasının ardından amcası ve halasının eşi ile birlikte 10 Nisan 2006 tarihinde Turkuaz Denizcilik şirketini satın almış ve adını Bumerz Denizcilik olarak değiştirmiştir. Ayrıca, 19 Ocak 2007 tarihinde Mecit Mert Çetinkaya ile birlikte MB Denizcilik şirketini kurmuştur. İlk gemisi olan Safran 1'i 6 Şubat 2007 tarihinde 2 milyon 350 bin dolara satın almıştır. 2012 yılında ikinci gemisi olan Eternal Confidence'ı 10 milyon 500 bin dolara satın almış ve adını Sakarya olarak değiştirmiştir. Daha sonra G. İnebolu, Cihan ve Bosna adlı gemileri satın almış ve 2013 yılında filosuna Pretty isimli altıncı gemiyi katmıştır.

Ahmet Burak Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın en büyük çocuğudur. Ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve gelmesiyle birlikte sıkça kamuoyunun dikkatini çekmektedir.

Ahmet Burak Erdoğan'ın annesi Emine Erdoğan, Türkiye'nin first lady'si olarak tanınmaktadır ve Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi olarak bilinir. Burak Erdoğan'ın üç kardeşi vardır. Necmettin Bilal Erdoğan denizcilikle ilgilenirken, Esra Erdoğan evlidir ve bir çocuğu vardır. Sümeyye Erdoğan ise babasının gönüllü danışmanıdır ve kendisi de evlidir. Bu nedenle, Erdoğan ailesi Türkiye'nin siyasi ve toplumsal gündeminde geniş bir yer tutmaktadır.

AHMET BURAK ERDOĞAN KAÇ YIL CEZA ALDI?

11 Mayıs 1998 tarihinde Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi’nde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Burak Erdoğan, ses sanatçısı Sevim Tanürek’e çarparak ölümüne sebep oldu. Kazadan hemen sonra, Belediye’ye ait arazözler, kazanın yapıldığı caddeyi deterjanlı sularla yıkayarak, delil mahiyetindeki 35 metrelik fren izlerini ortadan kaldırdılar.

Kaza sonrasında tutuklanmayıp İngiltere'ye giden Ahmet Burak Erdoğan hakkında trafik raporunda kusur oranı sekizde üç (3/8) olarak tespit edildi. Savcı, bu rapora dayanarak 3 aydan 20 aya kadar hapis cezası istedi, ancak Sevim Tanürek'in hastanede hayatını kaybetmesi üzerine istenen ceza 2 yıldan 5 yıla kadar çıkarıldı. Mahkemenin Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi'nden istediği raporda, Ahmet Burak Erdoğan'ın kusursuz bulunduğu belirtildi. Daha sonra Sevim Tanürek'in eşi Ahmet Tanürek, şikayetinden vazgeçti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.